Dan Petrescu, cuvinte de laudă la adresa adversarilor din campionat: “Am rămas impresionat de felul în care joacă FC Botoșani”

Dan Petrescu, cuvinte de laudă la adresa adversarilor din campionat: “Am rămas impresionat de felul în care joacă FC Botoșani”

Tehnicianul CFR-ului a vorbit în termeni elogioși despre formația condusă de Marius Croitoru, pe care o consideră cea mai bună din punct de vedere ofensiv, alături de Viitorul.

După înfrângerea cu Slavia Praga, din play-off-ul Ligii Campionilor, clujenii vor să își ia revanșa în campionat. În Gruia sosește FC Botoșani, una dintre revelațiile noului sezon. Formația condusă de Marius Croitoru a impresionat în primele etape, în special prin jocul ofensiv. Ocupanta locului al patrulea în campionat a reușit rezultate importante, printre care o victorie cu FCSB și remize cu Viitorul și Universitatea Craiova. În plus, moldovenii se află, la fel ca și “feroviarii”, printre singurele echipe neînvinse în acest sezon.

Antrenorul clujenilor a prefațat partida. “A fost puțină tristețe, supărare, după înfrângere, cei care au jucat au stat mai mult cu Alin Minteuan, nu am avut timp să stau cu tot lotul. Azi voi avea la dispoziție tot lotul. E o perioadă unică în cariera mea, am început pe 6 iulie și am jucat deja 14 meciuri la intensitate maximă, jucătorii s-au mai odihnit, însă antrenorul nu. Nu vreau să mă plâng, nu îmi place, însă a fost o perioadă foarte grea și mai avem trei meciuri foarte grele. Am rămas impresionat de felul în care joacă FC Botoșani.

Ei au jucat cu FCSB, cu Viitorul, Craiova, Mediaș și au dominat toate meciurile . Pe FCSB i-au bătut 2-0 și putea fi 5-0, puteau câștiga în toate partidele. Sunt surprins cum a reușit Croitoru să îi motiveze atât de bine. Au jucători noi, interesanți, nu cred că în acest an pot scăpa play-off-ul. S-ar putea bate chiar și la podium. Trio-ul ofensiv e exact ca cel de la Craiova din anii trecuți. Joacă un fotbal foarte ofensiv, poate cel mai bun alături de cei de la Viitorul. E meritul antrenorului”, a spus tehnicianul.

Dan Petrescu a vorbit și despre problemele de lot cu care se confruntă. “Toate meciurile jucate au lăsat ceva urme. Culio și Vinicius vor reveni abia după pauza internațională. Cestor are și el niște probleme și nu va juca mâine, sperăm să își revină pentru meciul cu Slavia, iar Petrila are un început de pubalgie. Mai sunt ceva probleme mici, însă sper să am cât mai mulți jucători apți pentru meciul cu Botoșani și cel cu Slavia.

Eu îmi mai doresc transferuri pe poate posturile. Cea mai mare problemă va fi când va trebui să aleg lotul pentru grupe. Avem doar 19 seniori și câțiva copii. Avem jucători accidentați, jucători care au o vârstă. La început nu am crezut că voi avea această problemă”, a declarat antrenorul.

Partida dintre CFR Cluj și FC Botoșani se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, pe arena din Gruia.  

Comenteaza