Dan Petrescu crede că jocul colectiv va face diferența în meciul ce poate aduce titlul în Gruia: “Dacă vom juca pentru echipă, cred că avem șanse mari să câștigăm”

Dan Petrescu crede că jocul colectiv va face diferența în meciul ce poate aduce titlul în Gruia: “Dacă vom juca pentru echipă, cred că avem șanse mari să câștigăm”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Antrenorul CFR-ului a făcut apel și la suporterii echipei, de la care se așteaptă să susțină necondiționat echipa în partida cu Viitorul.

După șase ani de la ultimul titlu de campioană, formația clujeană are șansa să ridice din nou trofeul Ligii 1. După un campionat foarte strâns, CFR și FCSB sunt despărțite de doar un punct înaintea ultimelor 90 de minute. “Feroviarii” speră ca ei să fie cei care vor ieși triumfători din acest duel de la distanță.

Tehnicianul clujenilor este convins că Viitorul vine la Cluj cu gândul la victorie și nu crede că formația lui Gică Hagi poate juca defensiv. “A fost o săptămână specială. E ultimul meci al sezonului, și se joacă cu trofeul pe masă. Sunt obișnuit de când sunt în fotbal, nu am obținut nimic ușor. E mult stres și multă presiune. La orice meci e presiune. Mă bazez pe experiența jucătorilor noștri și sper să nu cedeze în momentele critice ale jocului.

Jucăm cu deținătoarea titlului. Va fi un meci foarte greu și sigur Gică Hagi va veni să joace fotbal și să câștige. Cei de la Viitorul au încercat și în tur să controleze jocul, nu cred că ei știu să bage “autobuzul” în poartă. Nu au făcut asta niciodată. E posibil ca un singur gol să decidă acest meci”, a declarat Petrescu.

Antrenorul din Gruia crede că echipa sa are cel mai mari șanse dacă jucătorii vor fi uniți pe teren. “Nimeni nu poate știi dacă jucătorii se motivează singuri sau trebuie să vină antrenorul cu ceva suplimentar pentru un astfel de meci. Nu trebuie nici prea mult stres, dar nici prea multă relaxare. Cel mai important va fi spiritul în acest meci. Dacă vom juca pentru echipă, cred că avem șanse mari să câștigăm”, a adăugat fostul internațional.

Dan Petrescu nu își dorește să știe ce se întâmplă în celălalt meci pentru titlu, dar e sigur că va afla pe parcursul partidei. “Cred că vom știi toți ce se întâmpla în celălalt meci. Și publicul va fi conectat cu ce se întâmplă. Cred că cel mai important este ca jucătorii să fie concentrați numai și numai la meciul cu Viitorul. Doar noi putem câștiga acest meci, nici arbitrul, nici publicul, doar noi. Sper ca publicul să fie alături de noi la acest meci. Avem nevoie de ei să ne ajute din primul până în ultimul minut”, a încheiat tehnicianul alb-vișiniilor.

CFR și Viitorul joacă duminică, 20 mai, de la 20:45, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. De la aceeași oră, FCSB întâlnește Astra, pe Arena Națională.

 

Comenteaza