Cupa Davis la Cluj. România preia din nou conducerea în partida cu Polonia

Cupa Davis la Cluj. România preia din nou conducerea în partida cu Polonia
| Foto: foto facebook.com/romaniadaviscup

Perechea Tecău/Mergea a învins dublul Matkowski/Kubot, scor 7-5, 4-6, 6-3, în două ore și 16 minute, după un meci care a avut nevoie de set decisiv.

Cu un public puțin mai numeros, dar și mai activ, meciul de dublul a debutat cu un game câștigat de români pe propriul serviciu. Cele două perechi au mers cap la cap pe toată durata setului, observându-se valoarea apropiată a celor patru jucători. În cele din urmă, România a reușit break-ul în ultimul game al setului și s-a impus cu 7-5.

Setul secund a început în aceeași manieră, dar poloonezii au reușit break-ul. Din acel moment lucrurile au funcționat în favoarea perechii Matkowski/Kubot. Cu Florin Mergea cuzând o ușoară accidentare, România a cedat în setul secund cu 6-4, iar partida a intrat în decisiv.

În ultimul set, Tecău și Mergea au început perfect și au luat primele trei game-uri. Polonezii au revenit înce-încet, dar un nou break reușit de echipa României s-a dovedit a fi decisiv. Românii au câștigat ultimul game pe propriul serviciu și s-au impus 7-5, 4-6, 6-6, în două ore și 16 minute.

România conduce cu 2-1, iar următorul meci va fi cel dintre Marius Copil și Hubert Hurkacz.

Comenteaza