Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale

Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale
| Foto: frf.ro

Formațiile din județ au avut reprezentanți la nu mai puțin de 7 selecționate ale României.

CFR Cluj, Universitatea Cluj și Unirea Dej se numără printre echipele care oferă constant soluții echipelor naționale ale României. Așa s-a întâmplat și la cea mai recentă acțiune, când 12 jucători ale acestor formații au făcut parte din reprezentativele țării noastre.

La seniori, au fost convocați "feroviarii" Vasile Mogoș și Daniel Bîrligea. Cel din urmă a fost nevoit să plece din cantonamentul naționalei înainte de primul joc, în timp ce fundașul nu a prins vreun minut, dar a sărbătorit alături de "tricolori" calificarea la EURO 2024, în urma victoriilor cu Israel, scor 2-1, și Elveția, scor 1-0.

Naționala U21

Reprezentativa de tineret a reușit un succes categoric în fața Albaniei, scor 5-0, și a remizat în Elveția, scor 2-2. Pentru această acțiune au fost convocați patru jucători de la CFR Cluj, Răzvan Sava, Otto Hindrich, Matei Ilie și Luca Mihai.

Primul e titular incontestabil la națională și a fost integralist în ambele jocuri, în timp ce al doilea e varianta de rezervă, precum la echipa de club. Matei Ilie a prins și el toate minutele și chiar a înscris în poarta Albaniei, însă Luca Mihai a rămas pe bancă în primul meci, iar în cel de-al doilea nu a prins lotul.

Naționala U20

Selecționata pregătită de Costin Curelea a jucat o singură partidă în Elite League, pierdută în fața Germaniei, în urma unui gol marcat în prelungiri. Fundașul Unirii Dej, Alexandru Șuteu, a fost integralist în acest joc.

Naționala U19

Calificați la Turul de Elită din primăvara anului viitor, juniorii U19 au efecutat un cantonament la Marbella, Spania, unde au disputat trei jocuri amicale, în compania Angliei (0-6), Mexicului (2-1) și Japoniei (0-2). Mijlocașul Unirii Dej, Victor Stancovici, a evoluat în toate cele trei jocuri.

În prima partidă a jucat doar pe parcusul primei reprize, în cea de-a doua a intrat în minutul 68, iar în cea de-a treia a evoluat după pauză.

Naționala U18

Juniorii antrenați de Ion Marin au disputat două jocuri amicale împotriva Italiei, încheiate 1-3 și 2-2. Pentru această acțiune au fost convocați "studenții" Alin Chiteș și Răzvan Călugăr, dar și "feroviarul" Paul Ciupei.

Primul a jucat 89 de minute în meciul pierdut și 82 în cel încheiat la egalitate, în timp ce Călugăr a prins 73 de minute în primul joc și 33 în cel de-al doilea. În schimb, Ciupei a fost rezervă neutilizată în ambele partide.

Naționala U17

Cu fundașul Universității Cluj, Alin Techereș, integralist în toate cele trei jocuri, reprezentativa de juniori a obținut calificarea la Turul de Elită. România a remizat cu Norvegia (0-0) și Franța (1-1) și a învins Estonia (3-0).

Comenteaza