Cum l-a convins conducerea CFR-ului pe Marius Șumudică: “Nu m-au interesat banii, nu ei m-au atras aici”

Cum l-a convins conducerea CFR-ului pe Marius Șumudică: “Nu m-au interesat banii, nu ei m-au atras aici”
| Foto: fanatik.ro

Noul antrenor al formației din Gruia a vorbit despre negocierile cu oficialii campioanei, dar și despre primele zile alături de “feroviari”.

După plecarea lui Edi Iordănescu, șefii CFR-ului au decis să îl numească pe Marius Șumudică în funcția de antrenor principal. Noul tehnician și-a intrat repede în rol și își propune un nou titlu în Liga 1 și calificarea în grupele cupelor europene. Șumudică a vorbit pe larg despre adaptarea sa la formația din Gruia.

“E un nou job și parcă simt că e total diferit de ceea ce am făcut până acum. OK, ca meserie e vorba tot despre a antrena o echipă de fotbal, numai că am găsit o echipă formată, în mare parte, o formație care a avut performanțe în ultimii ani, una care te obligă să obții performanțe.

În trecut, eu îmi formam echipele aducând jucători pe care îi consideram utili, indiferent de sistemul pe care îl jucam. Am fost plecat în ultimii ani și în locuri în care îmi permiteam să aduc fotbaliști de o anumită valoare financiară.

Foloseam de obicei un sistem cu trei fundași centrali, dar acum e timpul cam scurt ca să schimb tactica. A fost bună întrebarea aia, dacă m-am obișnuit. Încerc să înțeleg foarte bine grupul și să-l știu pe fiecare jucător în parte, să-i știu caracterul, potențialul tehnic, tactic. Ușor nu este, însă punem câte o cărămidă zi de zi”, a spus Șumudică pentru GSP.

Tehnicianul de 50 de ani a vorbit și despre negocierile cu șefii campioanei și despre obiectivele din acest sezon. ”E diferență mare, partea financiară s-o lăsăm deoparte! Nu m-au interesat banii, nu ei m-au atras aici. Am discutat cu oamenii din stafful meu și parcă aveam nevoie de un restart, mă atrăgea ideea de a lupta pentru trofee, de a juca în cupele europene. CFR e campioana țării și e clar că nu poate fi refuzată. Cred că discuțiile au durat o oră înainte să mă convingă conducerea clubului. Nu am avut dubii, am zis că merită să încerc.

Va fi destul de greu să ajungem în Champions League, trebuie să fim realiști. Eu voi face tot ceea ce voi putea ca să avem succes, dar nu pot să promit că vom fi în grupele Ligii Campionilor. Am avut sâmbătă un joc cu Ludogoreț, o echipă pe care am putea-o întâlni în preliminarii, și mi-am dat seama că ne putem bate cu șanse reale ca să fim în grupele Europa League.

În fotbal, norocul are de multe ori un cuvânt de spus. Cu noroc, ar fi posibil să prindem și grupele Champions. Dacă nu, ca premii nu ar fi o diferență mare între Europa League și Conference, doar că e clar că sună altfel Europa”, a explicat tehnicianul.

Comenteaza