CSU Craiova este ca şi calificată în finala Cupei României

CSU Craiova este ca şi calificată în finala Cupei României

CSU Craiova a reuşit joi seara un meci spectaculos cu FC Botoşani. Scorul final, 5-1, a rezolvat în mare măsură ecuaţia echipei calificate în finală, returul din 9 mai de la Botoşani părând o simplă formalitate.

Meciul a fost unul pe placul spectatorilor, cele doua echipe trecand peste obisnuita perioada de asteptare . Prima repriza a fost una dintre cele mai frumoase reprize din actualul sezon fotbalistic. Cu Baluta revenit printre titulari, Craiova s-a napustit din start asupra portii moldovenilor, prima ocazie venind in minutul 5. Echipa lui Costel Enache nu a venit la plimbare in Oltenia si si-a aratat coltii, in special prin Catalin Golofca, care nu a intampinat mari greutati pe flacul drept al atacului, unde a trecut in repetate randuri de bulgarul Dimitrov. Avantul, viteza si dorinta au facut sa apara si numeroase greseli in jocul celor doua formatii.

Cu peste 20.000 de sustinatori in spate, oltenii au fost mai inspirati si au inscris de doua ori prin ,,renegatul” Baluta. Acesta a beneficiat de doua pase foarte bune primite de la Gustavo si Mitrita in centrul careului si a ingropat mingea, de fiecare data, langa stalpul din dreapta portii lui Pap. Cand se parea ca incursiunile lui Golofca nu pot fi fructificate de colegii sai, acesta l-a mai provocat o data pe Dimitrov sa greseasca, a sutat in Calancea iesit in intampinare, mingea ajuns la Acsinte care, cu o executie de finete, a trimis-o in vinclu si a relansat meciul. Socul golului primit i-a inmuiat pe olteni, dar, in ultimul minut al prelungirilor, la o incursiune pe partea stanga, Gustavo i-a pacalit pe Miron si pe arbitrul Fesnic si a obtinut o lovitura de la 11 metri pe care tot el a transformat-o in gol.

Favorita in opinia specialistilor site-ului de analiza sportiva si cote comparate supercote.ro, echipa olteana a abordat repriza a doua cu maturitate, a reusit sa domine mijlocul terenului si sa taie jocul oaspetilor. Fara sa forteze, craiovenii au reusit sa marcheze golul patru prin Mitrita, dupa o faza spectaculoasa, cu 10 pase consecutive. Pentru a incununa o seara magnifica, Baluta a inscris din lovitura libera in minutul 83 si a tinut sa arate ca nu are resentimente fata de antrenorul D. Mangia.

Meciul nu a fost atat de dezechilibrat cum arata scorul. Datele din caseta tehnica a meciului consemneaza echilibru la  toate capitolele. Diferenta a facut-o calitatea oamenilor din atacul Craiovei care, atunci cand sunt in forma, pot deschide orice defensiva.

In cealalta semifinala, AFC Hermannstadt a castigat meciul cu Gaz Metan Medias cu scorul de 1-0. Echipa calificata din aceasta semifinala se va stabili in returul de pe 9 mai de la Medias.

Comenteaza