CSM Cluj, nemulțumit de finanțarea primită de la Consiliul Județean

CSM Cluj, nemulțumit de finanțarea primită de la Consiliul Județean
Directorul Clubului Sportiv Municipal Cluj, Ioan Mănăștureanu, este nemulțumit pentru că a primit doar 8000 lei, din cele 1,2 milioane lei pe care Consiliul Județean i-a alocat sportului, și cere instituției să facă publice criteriile de acordare a sumelor respective.

"Indiscutabil, sportul clujean trebuie susținut. Însă, consider că trebuie să se țină cont de anumite criterii: de performanță, de valoare, de reprezentativitate. Nu discut cât a primit fiecare club sau asociație sportivă, dar am întâlnit entități care mie, om de sport de peste 40 de ani, îmi sunt necunoscute. Nu este posibil să pui la egalitate cluburi sportive cu peste 10 secții și sute de medalii naționale, zeci de medalii internaționale și prezențe la Jocurile Olimpice sau chiar medalii, cu asociații sportive sau clubul copiilor. Trebuie să afirm că CSM Cluj susține Consiliul Județean și nu invers. Doar anul trecut, noi am plătit 90.000 de lei chirii la sălile de la Cluj Arena, unde își desfășoară activitatea diferite secții, adică în jur de o sută de sportivi", a spus Ioan Mănăștureanu într-o scrisoare adresată președintelui CJ Cluj, Alin Tișe.

Contactat de Ziua de Cluj, purtătorul de cuvânt al Cj, Alin Iuga, a precizat că "finanţările nerambursabile pentru structurile sportive din judeţul Cluj au fost acordate după niște criterii prevăzute în Regulamentul aprobat de forul judeţean, care este publicat pe site-ul instituţiei. Regulamentul a fost în dezbatere publică înainte de a fi aprobat, dar nimeni nu a făcut nicio propunere de modificare a sa. CJ apreciază performanţa entităţilor sportive clujene, dar fondurile sunt limitate, iar acestea au fost împărţite către structuri sportive din întreg judeţul, nu doar către cele din municipiu".

CSM Cluj are 26 de angajați, din care 21 la cele 14 secții sportive, unde activează peste 300 de sportivi. În 2016, CSM Cluj a avut 3 sportivi și un antrenor la Jocurile Olimpice de la Rio, a obținut un loc 5 la Olimpiadă precum și o medalie olimpică, bronz, la Jocurile Paraolimpice. Anul trecut, CSM Cluj a obținut la sporturile olimpice 8 medalii internaționale (Campionate Mondiale și Europene), iar pe plan intern a câștigat un total de 266 medalii dintre care 97 de aur.

90 de cluburi şi asociaţii sportive din judeţul Cluj vor primi în acest an 1,2 milioane de lei, fonduri nerambursabile, de la Consiliul Judeţean Cluj. Cei mai mulţi bani merg către Clubul Sportiv U-BT - 130.000 de lei, Asociaţia Handbal Club Potaissa Turda - 130.000 de lei, Clubul Sportiv Unirea Dej - 130.000 de lei, Clubul Sportiv Universitatea - 110.000 de lei, Olimpia Universitatea Tehnică - 90.000 de lei, CS Politehnica Cluj-Napoca - 75.000 de lei. Lista completă a finanțărilor acordate de CJ poate fi consultată AICI.

Comenteaza