Credit total de la Mureşan: “Avem antrenor! E Jorge Costa”

Credit total de la Mureşan: “Avem antrenor! E Jorge Costa”
Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, exclude varianta încheierii colaborării cu tehnicianul lusitan la finalul actualei ediţii a Ligii I.

Oficialul formaţiei din Gruia a infirmat zvonurile potrivit cărora "Animalul" ar urma să fie înlocuit în vară, chiar dacă va deveni campion cu CFR. "Pentru ce să avem o listă cu alţi tehnicieni? Avem antrenor. E Jorge Costa!", a fost mesajul transmis de preşedintele Iuliu Mureşan.

Sursele ZIUA de CLUJ au confirmat că Jorge Costa are şanse mari să fie demis în vară de la cârma liderului, din cauza jocului nemuţumitor al echipei. Varianta "repatrierii" italianului Cristiano Bergodi, cel care a pregătit CFR-ul în sezonul 2006-2007, încheiat la acea vreme de "feroviari" pe locul 3, este una dintre cele luate în calcul. "Bergodi a făcut treabă pe unde a fost şi este considerat şi de către cei de la CFR ca unul dintre cei mai pricepuţi antrenori din România. Este apreciat atât de Paszkany, cât şi de Mureşan. El a spus mereu că s-ar întoarce, dar trebuie îndeplinite anumite condiţii. Oricum, până la sfârşitul campionatului Jorge Costa va rămâne", au declarat sursele ZIUA de CLUJ.

Preşedintele Iuliu Mureşan a fost cât se poate de concis pe această temă şi a insistat asupra importanţei derby-ului "feroviar" programat sâmbătă, în Gruia, cu Rapid. Liderul are un avans de 9 puncte faţă de echipa lui Răzvan Lucescu, aflată abia pe locul 5, dar oficialul a subliniat că întâlnirea nu va decide viitoarea campioană, aşa cum a afirmat zilele trecute Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. "Pentru ce să avem o listă cu tehnicieni din vară? Avem antrenor. E Jorge Costa! M-am obişnuit cu jignirile, nici nu mă prea uit prin ziare. Jignirile îmi provoacă repulsie. Nici un meci nu e decisiv, dar ce e important pentru noi este să nu scădem acea distanţă de 5 puncte. Va trebui să câştigăm, sigur, crezând că Dinamo va câştiga probabil şi ea, cu Petrolul, dar sigur nu e nimeni. Rapidul e în creştere, aşa cum am văzut eu. Va fi o partidă foarte grea, însă pe care vrem să o câştigăm", a precizat Mureşan.

Mai mult, el consideră că "alb-vişiniii" mai trebuie să acumuleze încă 21 de puncte pentru a deveni campioni şi matematic. "Pentru noi e foarte important să câştigăm cele cinci partide de acasă pe care le mai avem, inclusiv meciul cu Rapidul, iar apoi să mai câştigăm două în deplasare. După calculele mele, am fi campioni. E grea presiunea primului loc, pentru că trebuie să fii mereu atent, dar învăţăm să jucăm sub această presiune", a conchis oficialul. Partida dintre CFR Cluj şi Rapid Bucureşti este programată sâmbătă, la ora 21:30, pe arena Dr. Constantin Rădulescu. Întâlnirea va fi transmisă în direct de postul Digi Sport, însă va putea fi urmărită şi în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

Bastos: "Toate meciurile sunt decisive în lupta pentru titlu"

Suspendat pentru întâlnirea cu Rapid, Rafael Bastos l-a contrazis pe preşedintele Iuliu Mureşan şi a subliniat că toate celelalte jocuri sunt decisive în tentativa CFR-ului de a câştiga un nou trofeu. "Nu voi juca, dar va fi un meci greu pentru noi. Suntem un grup cu multă calitate, oricine va intra pe teren va da totul ca să câştige. Victoria era foarte importantă pentru noi la Vaslui, dar şi remiza a fost bună. Toate meciurile sunt decisive ca să luăm titlul, indiferent cu cine jucăm. Campionatul României e foarte echilibrat", a precizat fotbalistul.

 

Comenteaza