Coronavirus/ Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc în 2021

Coronavirus/ Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc în 2021

După EURO 2020, au fost amânate și Jocurile Olimpice 2020 care urmau să se desfașoare la Tokyo în iulie august.

2020 a rămas și fără Jocurile Olimpice, după ce în prealabil Europeanul de fotbal fusese devansat cu un an. 

E pentru prima oară în istorie când o ediție a Jocurilor Olimpice nu poate să se deruleze la data stabilită inițial din cauza unei pandemii. Până acum, doar cele două Războaie Mondiale au anulat desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară, în 1916, 1940 și 1944. 

Jocurile Olimpice vor avea loc în 2021

Comitetul Olimpic Internațional a emis un comunicat prin care anunță că s-a ajuns la un acord pentru reprogramarea competiției, dar nu mai târziu de vara lui 2021. Numele se va păstra, Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

CNN, citat de gsp.ro, anunță că Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, a avut o o discuție cu șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, și au ajuns la un acord pentru amânarea Jocurilor Olimpice cu un an. 

Shinzo Abe a spus că amânarea era inevitabilă și că nu s-ar fi putut concura în cele mai bune condiții, din cauza pandemiei de Coronavirus. 

„Am propus amânarea pentru un an, iar Thomas Bach a răspuns și a fost de acord 100%“. Shinzo Abe

Japonia a înregistrat până în acest moment 1.140 de cazuri de coronavirus. Dintre cei depistați cu COVID-19, 42 au murit.

Comunicat CIO 

„Președintele Thomas Bach și primul ministru Shinzo Abe și-au exprimat îngrijorarea legată de pandemia de COVID-19. Având în vedere circumstanțele și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, primul ministru al Japoniei și șeful Comitetului Olimpic Internațional au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie reprogramate după 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați. Flacăra Olimpică va rămâne în Japonia. Jocurile Olimpice trebuie să reprezinte o speranță pentru toți în aceste momente” 
comunicat CIO
 
11.000 este numărul estimat de sportivi care ar trebui să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comenteaza