Clujul, gazda perfectă pentru Europeanul de tenis de masă: “Nu puteam găsi un loc mai bun pentru desfășurarea unei competiții la asemenea nivel”

Clujul, gazda perfectă pentru Europeanul de tenis de masă: “Nu puteam găsi un loc mai bun pentru desfășurarea unei competiții la asemenea nivel”
| Foto: Simion Tataru/ettu.org

Beatrice Romanescu, marketing manager și PR al Federației Europene de tenis de masă a vorbit despre competiția care se desfășoară în această perioadă în BT Arena din Cluj-Napoca.

Ca de fiecare dată în ultimii ani, Clujul este din nou gazda unei competiții sportive de top la nivel european. În aceste zile, în BT Arena, se desfășoară Campionatul European de tenis de masa, atât la masculin, cât și la feminine.

Beatrice Romanescu, marketing manager și PR al Federației Europene de tenis de masa a avut doar cuvinte de laudă la adresa organizării și a vorbit despre șansele la medalii pe care le au echipele naționale ale României.

“Ambiția noastră a fost ca Europene de juniori din 2018 să fie un reper pentru ceea ce va urma la Cluj. Atunci am obținut aurul pentru cea mai bună competiție europeană a anului și, ulterior, am aplicat pentru organizarea Campionatelor Europene de seniori. Astăzi povestea frumoasă a devenit realitate și suntem aici, în BT Arena, gazda perfectă pentru o asemenea competiție.

Acest turneu este cea mai mare competiție a Federației Europene. Ne-am luptat cu Suedia și Ungaria, am avut o prezentare foarte bună și ne-a ajutat faptul că 2018 a fost un succes și era de anticipat că un nou Campionat European va fi un pas înainte.

Suntem foarte bucuroși că reușim să organizăm acest Campionat. Din punct de vedere al Federației Europene, nu cred că puteam găsi un loc mai bun pentru desfășurarea unei competiții la asemenea nivel. Vreau să mulțumim orașului și tuturor celor care au știut să pună cap la cap totul pentru a fi posibilă desfășurarea unor asemenea evenimente.

Fetele nu își pot dori decât să își adauge o medalie de aur în palmares. Echipa feminină este campioană la ultimele două ediții ale Campionatelor Europene și a jucat patru finale consecutive înaintea acestor titluri. Acum ne dorim a treia medalie de aur pentru a intra în istorie. România este calificată cu două echipe în sferturile de finală. După aceste meciuri vom știi deja dacă avem medalie.  

Fiecare meci e foarte important, valorile sunt egalizate, nu mai există diferențe mari între echipe. Luxemburg a învins Rusia, Portugalia a fost învinsă de Danemarca la masculin. După meciurile de astăzi vom știi adversarii cu care vom juca.

Băieții au un meci extrem de dificil cu Suedia, dar există o dorință nebună și un entuziasm creat de faptul că jucăm acasă și este un surplus de energie dat de faptul că jucăm acasă. Ei și-au îndeplinit deja obiectivul, sunt în primele opt echipe, iar fetele ne dorim să urce pe prima treaptă a podiumului”, a declarat pentru ZIUA Live, Beatrice Romanescu, marketing manager și PR al Federației Europene de tenis de masă.

Comenteaza