Cluj Arena va organiza Campionatele Europene de Atletism pe echipe în 2021

Cluj Arena va organiza Campionatele Europene de Atletism pe echipe în 2021
| Foto: Arhiva

Anunțul în ceea ce privește competiția a fost făcut de Lord Sebastian Coe, președintele World Athletics, care este prezent la Cluj cu ocazia Campionatelor Balcanice pentru seniori.

“Oraşul oferă o infrastructură sportivă extraordinară. Organizarea Campionatelor Balcanice este un preambul pentru ediţia de anul viitor a Campionatelor Europene pe echipe.

E un stadion magnific, păcat că spectatorii nu au acces la acest spectacol sportiv. Sper din suflet că anul viitor, la Europenele pe echipe, tribunele să fie pline”, a declarat Lord Sebastian Coe, conform news.ro.

La Campionatele Balcanice pentru seniori care se desfășoară pe Cluj Arena sunt prezenţi la start peste 300 de sportivi din Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia şi Herţegovina şi România.

Țara noastră este reprezentată la această competiţie de o delegaţie formată din 64 de atleţi (28 la feminin şi 36 la masculin), iar printre aceștia sunt și patru sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iuşco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime).

Comenteaza