Cluburile clujene, bine reprezentate la loturile naționale. Câți jucători au fost convocați de la CFR și Universitatea

Cluburile clujene, bine reprezentate la loturile naționale. Câți jucători au fost convocați de la CFR și Universitatea
| Foto: frf.ro

Cele două rivale din oraș care joacă în Superligă contribuie la loturile a nu mai puțin de 4 reprezentative de seniori.

Pentru prima dată în 2024, campionatele sunt întrerupte și lasă loc jocurilor echipelor naționale din întreaga lume. Multe dintre selecționatele europene pregătesc prezența la turneul final din vară, în timp ce altele dispută jocuri amicale.

La acțiunea naționalelor din primăvară, cele două echipe clujene din Superligă, CFR și Universitatea sunt bine reprezentate, atât la nivel de seniori, cât și la tineret sau juniori.

CFR Cluj

Trupa din Gruia are 8 jucători convocați la reprezentativele României, Mauritaniei și Coastei de Fildeș. Primii pe listă sunt cei doi fundași dreapta ai CFR-ului, Cristi Manea și Vasile Mogoș, care fac parte din lotul României pentru jocurile amicale contra Irlandei de Nord, respecitv Columbiei.

La naționala U21 au fost convocați portarii Răzvan Sava și Otto Hindrich, dar și fundașul Matei Ilie pentru înfruntarea cu Armenia, din preliminariile Campionatului European de tineret 2025. De asemenea, Robert Filip face parte din lotul selecționatei U20 a României, care va întâlni Italia și Polonia în Elite League.

În plus, CFR Cluj e reprezentată și la două echipe naționale din Africa. Aly Abeid a fost convocat de Mauritania pentru meciurile cu Mali și Maroc, iar Kader Keita face parte din lotul Coastei de Fildeș, recenta câștigătoare a trofeului Cupei Africii, pentru partidele cu Uruguay și Benin.

Universitatea Cluj

În ceea ce privește trupa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, singurul "student" care va juca pentru o selecționată de seniori este chiar ultimul venit, Edvinas Gertmonas. Lituanianul a fost convocat de naționala Lituaniei pentru barajul de menținere în Liga C din UEFA Nations League, contra Gibraltarului.

Mai mult, Alin Chinteș a fost convocat la lotul U19 al României, care va disputa Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea turneului final EURO 2024. Între 20 și 26 martie, România va întâlni Turcia, Germania și Croația.

Pe de altă parte, Răzvan Perju a fost selecționat de reprezentativa U19 a Republicii Moldova, care va disputa jocuri amicale, împotriva Macedoniei de Nord, Turciei și Estoniei, în cadrul Antalya Cup 2024.

În plus, Răzvan Călugăr va face parte din lotul naționalei U18, ce se va duela cu Suedia și Norvegia, iar Alin Techereș va juca pentru reprezentativa U17 la Turul de Elită, unde România va întâlni Țara Galilor, Bulgaria și Suedia.

Comenteaza