Cine este responsabil pentru DEZASTRUL FINANCIAR de la CFR Cluj. Ce spune Cristi Balaj

Cine este responsabil pentru DEZASTRUL FINANCIAR de la CFR Cluj. Ce spune Cristi Balaj

Datoriile pe care campioana CFR Cluj le înregistra la 31 decembrie 2021 se ridicau la 26 de milioane de euro, arată raportul financiar.

Nici când CFR Cluj a intrat în insolvență, în urmă cu 7 ani, nu raporta o datorie atât de mare, ca şi cea din anul financiar 2021. La finalul lui 2014 CFR Cluj figura cu 20,5 milioane de euro restanțe de plată, iar acum datoria clubului clujean este de 26 de milioane de euro. 

Cine este responsabil pentru DEZASTRUL FINANCIAR de la CFR ClujSursa: gsp.ro

Raportul financiar al campioanei pentru 2021 scoate la suprafață cifre șocante: a fost un an în care deficitul s-a apropiat de 9 milioane de euro, iar datoria totală e de 26 de milioane de euro, două treimi din datorie fiind către propriul patron Nelu Varga, care a creditat clubul.

Cristi Balaj, președintele campioanei din noiembrie 2021, spune că și din acest motiv fosta conducere a fost îndepărtată vara trecută.

Vara trecută, Ionuț Ivașcu, juristul clubului, și președintele Marian Copilu, acum la CSU Craiova, au fost demiși de Neluțu Varga, la pachet cu antrenorul Marius Șumudică. Potrivit lui Balaj, Varga îi considera pe foștii conducători responsabili de situația financiară a echipei.

„Majoritatea datoriilor sunt către investitori, care au transmis că au în continuare disponibilitate și că CFR nu va intra în insolvență, deci n-ar trebui să fie o problemă. (...) Investitorii niciodată nu vor cere insolvența clubului, ar însemna ca ei să nu-și mai recupereze banii. 

Vara trecută, au fost schimbați cei care s-au ocupat de club, era o nemulțumire față de modul în care a fost gestionat clubul. S-a considerat că și din vina fostei conduceri au existat aceste datorii”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Citeşte şi: CFR Cluj, datorii de peste 25 de milioane de euro. Cum arată bilanțul pe 2021

Comenteaza