Cine ar fi adevăratul investitor de la CFR Cluj – FOTO

Cine ar fi adevăratul investitor de la CFR Cluj – FOTO
În tabăra CFR-ului circulă un nou zvon. Adevăratul investitor din Gruia nu ar fi Marian Băgăcean, ci un om de afaceri austriac.

La scurt timp după ieșirea din insolvență, CFR Cluj a anunțat un buget de aproximativ 8 milioane de euro pentru sezonul viitor. Investiția va fi făcută de noul patron, Marian Băgăcean. Tot el a plătit și suma de 5 milioane de euro pentru a scoate echipa din insolvență. Acesta a devenit finanțatorul clubului după ce a cumpărat acțiunile de la fostul investitor, Arpad Paszkany.

În tabăra "feroviarilor" circulă însă un nou zvon. Adevăratul investitor din Gruia nu ar fi Marian Băgăcean, ci omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, scrie Gazeta Sporturilor. Acesta deține o firmă care se ocupă cu prelucrarea lemnului.

Schweighofer, supranumit "Baronul lemnului" de Ziarul Financiar, are afaceri și în România, business-uri care s-au lovit în ultimii ani de opoziția ONG-urilor care susțineau că societatea prelucra lemn tăiat ilegal.

Conform adevarul.ro, societatea Holzindustrie Schweighofer Sebeș ar fi înregistrat doar în 2013 un profit de 100 de milioane de euro!

Băgăcean a negat însă aceste zvonuri, afirmând că toate investițiile făcute până acum îi aparțin.

"Nu e adevărat! Toată investiția este a mea, nu lucrez cu această firmă, nici cu domnul Schweighofer", a spus acesta în sursa citată.

Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, a negat la rândul său implicarea altor oameni de afaceri la club. Oficialul "ferovarilor" a susținut de mai multe ori că "Marian Băgăcean este patronul echipei, iar Paszkany nu mai deține nicio acțiune la CFR".

Comenteaza