Buget spectaculos la CFR pentru noul sezon: ”Va fi de 7-8 milioane de euro”. Cine mai vine în conducere și ce jucători au semnat

Buget spectaculos la CFR pentru noul sezon: ”Va fi de 7-8 milioane de euro”. Cine mai vine în conducere și ce jucători au semnat
Proaspăt ieșită din insolvență, CFR Cluj se pregătește intens pentru noul sezon. Președintele clubului, Iuliu Mureșan, a anunțat un buget de 7-8 milioane de euro pentru ”feroviari”, dezvăluind și schimbările care se vor face la nivelul conducerii.

CFR pregătește un buget spectaculos pentru noul campionat, unul cu care să atace titlul. ”Bugetul va fi de 7-8 milioane de euro, dacă nu mă înșel. Poate și să crească. Există posibilități, noul acționar are apetență să investească, dar cu condiția să facem performanță. Să fim mai sus, să fim pe podium, cel mai mult ne-ar plăcea prima poziție.

E un buget care ne-ar permite să facem performanță. Obiectivul nostru este accederea în play-off, după aia să facem cât mai multe puncte, și vom vedea dacă vom fi campioni sau în ce cupe europene vom juca”, a spus președintele formației din Gruia.

Mureșan rămâne. Va fi ajutat de Mara și Bilașco

Ardelenii vor forma un nou consiliu de administrație, din care vor face parte Iuliu Mureșan, acționarul Marian Băgăcean, dar și foști jucători precum Marius Bilașco sau Bogdan Mara. Ultimul a jucat la CFR în 2009. În consiliu va veni și Răzvan Zamfir, care mai lucrat la club și în trecut. 

"Urmează să convocăm Adunarea Generală a Acționarilor (AGA). Peste 30 de zile aproximativ se va întruni și se va face un consiliu de administrație (CA) din care sigur o să facem parte eu, Marian Băgăcean și persoane care au lucrat în fotbal. Eu o să rămân președinte al CA.

O să fie Bogdan Mara, cu care deja lucrez în transferuri, Răzvan Zamfir, Marius Bilașco, probabil și un fost arbitru. S-ar putea să mai aducem pe cineva pe marketing, o activitate importantă, care poate aduce bani și la care nu m-am priceput eu prea bine”, a afirmat Mureșan.

Paszkany, un capitol încheiat

Întrebat despre o posibilă revenire a lui Arpad Paszkany, Mureșan a afirmat că fostul patron al clubului nu mai are nicio o acțiune la CFR. "Paszkany nu mai e la club. Marian Băgăcean a cumpărat toate acțiunile, tot ce deținea Arpi în mod direct, prin familia lui sau firmele lui.

Nu mai e acționar, e cu 0. Sunt puține șanse să mai revină. M-aș bucura să revină la un moment dat, dar nu știu dacă se mai întoarce. A avut prea multe necazuri din cauza fotbalului, cred că nu mai vrea. Îi place echipa, ține la ea, se uită la toate meciurile, îl pasionează, dar atât", a clarificat Mureșan.

Ce jucători au venit

În ceea ce privește transferurile, CFR a confirmat sosirea atacanților Urko Vera (30 ani) și Marius Coman (20 ani) și a fundașului Alexandru Vlad (27 ani). Urko Vera a evoluat ultima dată la Mirandes, în liga a doua din Spania, Vlad s-a despărțit de ucrainenii de la Dnipro, iar Coman a venit de la Academia Clinceni. Mureșan a confirmat, de asemenea, rămânerea lui Vasile Miriuță pe banca ardelenilor.

”Sunt 5 jucători care au plecat, e vorba de Tânc, Larie (a mers la Steaua - n. red.), Bud, Juan Carlos și Gomelt (i-a expirat împrumutul de la Bari - n. red.). S-ar putea și ne-am dori ca Gomelt să revină la noi. A fost perfectat transferul lui Alexandru Vlad, care a fost și la Pandurii, la Dinpro.

Un alt jucător pe care l-am adus este Urko Vera, este un atacant de 1.91, care are 30 ani, spaniol, un vârf de careu, care sper să ne ajute. Sper să îl suplinească pe Bud și să dea multe goluri. Am semnat marţi cu un jucător u21, Marius Coman, de la Clinceni, un jucător care a mai fost la noi, la juniori, e un jucător cu simțul golului, de golgheter. Antrenor va rămâne Miriuță”, a mai spus oficialul CFR-ului.

Reunirea, pe 9 iunie

CFR Cluj se va reuni pe 9 iunie, în aceeași zi fiind programat și primul antrenament al elevilor lui Vasile Miriuță. Pe 12 și 13 iunie, jucătorii vor merge la vizita medicală, iar pe 24 iunie vor pleca într-un cantonament la Maribor (Slovenia). Stagiul de pregătire va dura până pe 7 iulie. 

Comenteaza