Ciclistul Edi Novak după ce a câştigat aurul la Londra "Azi am ajuns în Rai!". Vezi ce spune antrenorul

Ciclistul Edi Novak după ce a câştigat aurul la Londra
Eduard Novak şi-a îndeplinit visul, sâmbătă, la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde a câştigat medalia de aur la para-ciclism, fiind singurul român care a câştigat vreodată aurul la această probă.

Eduard a concurat în finală cu cehul Jiri Jezek, legenda ciclismului mondial. Românul a reuşit să îl învingă cu un avans de aproape 3 secunde şi astfel a câştigat medalia de aur. Edi Novak este singurul sportiv român care a câştigat vreodată medalia de aur la para-ciclism.

Antrenorul sportivului se declară foarte mulţumit, însă spune că rezultatul vine în urma muncii desfăşurată timp de doi ani de zile „Au fost doi ani de muncă continuă şi intensă şi acesta este rezultatul!", a spus Cristiano Valoppi, antrenorul sportivului român. "Este o confirmare a faptului că nu a fost o întâmplare câştigarea Campionatului Mondial din Los Angeles din februarie", a continuat el.

Eduard Novak a visat să se întoarcă acasă cu o medalie „Mi-am indeplinit visul pentru care am muncit 25 de ani! Azi am ajuns in rai!", a declarat românul, cu lacrimi în ochi, după aflarea rezultatului.

Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic Român este, de asemenea, foarte mândră de Edi, dar şi de întreaga echipă „ Suntem foarte mândri de el. Este un sportiv profesionist care a muncit enorm şi care şi-a confirmat azi valoarea", a spus Sally Wood. "Este de asemenea un exemplu minunat pentru sportul paralimpic în România", a continuat preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic Român.

Astăzi şi mâine, Eduard va mai participa la Cursa pe șosea şi Cursa individuală contra cronometru.

Amintim, Eduard Novak, născut la Mircurea Ciuc, a fost campion la patinaj viteză, dar a suferit un grav accident de maşină, lucru care i-a schimbat viaţa. Eduard s-a îndreptat spre ciclism, sport la care a devenit campion mondial. În 2008 a câştigat argintul la proba de şosea. Un an mai târziu, a câştigat titlul mondial la Campionatele Mondiale din Danemarca, dar şi o medalie de argint la cursa pe şosea.

Jocurile Paralimpice adună la ediţia din acest an un număr de 4.200 de sportivi din 162 de ţări.

În acest an, România a avut cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă Paralimpică Română din istoria Jocurilor Paralimpice.

Comenteaza