Chanturia a sosit la Cluj şi debutează vineri în Liga I. „E pregătit să joace!”

Chanturia a sosit la Cluj şi debutează vineri în Liga I. „E pregătit să joace!”
Mijlocaşul georgian transferat de CFR Cluj de la Vitesse s-a antrenat ieri pentru prima dată sub comanda lui Miriuţă şi va fi aruncat în luptă la meciul cu Viitorul Constanţa.

Georgi Chanturia va fi trimis în teren încă de vineri, atunci când CFR Cluj va evolua cu Viitorul Constanţa, în deplasare. Georgianul a făcut pregătirea de iarnă cu Vitesse, e pregătit din punct de vedere fizic, iar Miriuţă vrea să-l titularizeze imediat.

CFR şi-a asigurat serviciile georgianului Chanturia, fotbalist foarte talentat care s-a aflat sub contract cu formaţia olandeză Vitesse. Mijlocaşul este considerat un viitor star al fotbalului mondial, acesta jucând şi la gruparea de tineret a lui FC Barcelona. În ultimii ani a evoluat pentru Vitesse, fiind comparat, datorită stilului său de joc, cu starul Argentinei, Lionel Messi. Ieri a sosit la Cluj şi a început antrenamentele sub comanda lui Miriuţă, iar tehnicianul vrea să-l titularizeze încă de vineri, la meciul cu Viitorul. "Am discutat cu el, am stat de vorbă şi el este pregătit fizic. E un fotbalist foarte talentat şi am nevoie de sclipirile sale. La meciul cu Vaslui ne-a lipsit insipraţia pe ultimii 30 de metri. Chanturia poate rezolva această problemă, are clasă şi eu mizez pe el, abia aştept să-l văd pe teren. Am mare încredere în acest fotbalist. Poate juca încă de vineri. Nu cred că are nevoie de acomodare, el dacă e pregătit din punct de vedere fizic poate intra în teren să facă diferenţa. Are acea sclipire şi în orice moment poate inventa o execuţie de geniu. Poate da o pasă extraordinară, poate trage bine la portă, are viziune, are tehnică, e un fotbalist aparte", a declarat Miriuţă pentru ZIUA de CLUJ. În meciul cu FC Vaslui încheiat la egalitate, scor 0-0, CFR Cluj nu şi-a creat faze importante de gol, lipsindu-i un om care să orchestreze atacul, iar Chanturia poate fi soluţia ideală pe acest post.

CFR-ul nu se va bucura prea mult de serviciile lui Chanturia deoarece în vară acesta va ajunge la Verona, echipă antrenată de fostul antrenor al clujenilor, Andrea Mandorlini. Georgianul s-a aflat în ultimele luni de contract cu Vitesse şi a refuzat prelungirea angajamentului. Acesta s-a aflat pe lista mai multor echipe din Italia, dar Verona l-a dorit cu orice preţ şi a apelat la CFR Cluj pentru a nu-l pierde. În condiţiile în care perioada de mercatto e închisă în Italia, nici un club nu putea să înregistreze transferul. CFR l-a luat definitiv de la Vittese cu 1.000.0000 de euro, dar a semnat un precontract cu Verona prin care se angajează să-l vândă în vară formaţiei lui Mandorlini pe aceeaşi sumă. Practic, Chanturia se află doar în trecere prin România, urmând ca din sezonul următor să îmbrace tricoul Veronei.

 

Etichete
Comenteaza