CFR - Steaua, duelul celor mai bune defensive din campionat

CFR - Steaua, duelul celor mai bune defensive din campionat
Cu o victorie în faţa liderului din Liga 1, CFR se poate apropia la trei puncte de locul 6.

CFR Cluj va evolua, joi seara, de la ora 21:00, pe terenul Stelei, în cea de-a noua etapă a campionatului intern.

Etapa trecută, "feroviarii" au învins, acasă, FC Voluntari, cu 5-0. Golurile victoriei au fost înscrise de Cristi Bud (`4, `51, `57), Billel Omrani (`73) şi Tomislav Gomelt (`93).

De partea cealaltă, formaţia lui Reghecampf s-a impus cu 1-0, la Timişoara. Unicul gol al meciului a fost înscris de Florin Tănase (`8).

Trupa lui Miriuţă adună în acest moment 7 puncte şi se află pe locul 11."Roş-albaştrii" sunt pe locul 1 şi au 20 puncte. 

Cu o victorie în faţa liderului din Liga 1, CFR se poate apropia la trei puncte de locul 6. La rândul ei, Steaua are oportunitatea de a se desprinde la 6 puncte de ocupanta poziţiei secunde, CS Universitatea Craiova.

Derby-ul de pe Arena Naţională va reprezenta, de asemenea, duelul echipelor cu cea mai bună defensivă din campionat. CFR Cluj a încasat până acum 6 goluri, iar Steaua doar 3.

Golgheterul "vişiniilor" din actuala stagiune este Cristi Bud, cu 4 reuşite. Aceeaşi cifră o are şi spaniolul Cristian Lopez, plecat după etapa a cincea la RC Lens.

Cea mai importantă absenţă din lotul trupei lui Vasile Miriuţă este fundaşul stânga, Mario Camora. Căpitanul "feroviarilor" revenise pe teren săptămâna trecută, după o lungă absenţă. Accidentarea, însă, i-a recidivat. Postul respectiv a fost suplinit, în ultima vreme, de Andrei Peteleu.

În lotul echipei din Gruia ar urma să revină şi Andrei Mureşan. Fundaşul central de 31 ani fusese suspendat etapa trecută, după un cartonaş roşu încasat cu CS Universitatea Craiova.

Cel mai bun marcator din echipa Stelei este brazilianul Fernando Boldrin. Atacantul transferat de la Astra Giurgiu a înscris până acum 3 goluri. Pe locul doi în acest top se află mijlocaşul Florin Tănase, cu 2 reuşite.

În echipa lui Reghecamf se regăsesc şi trei foşti jucători de la CFR Cluj. E vorba de Antonio Jakolis, Sulley Muniru şi Eduard Stăncioiu. Primul dintre ei a fost vândut de clujeni după meciul cu Astra Giurgiu, din etapa a doua. Muniru a plecat din Gruia în vara lui 2015, iar Stăncioiu a apărat buturile "feroviarilor" între 2006 şi 2014.

În stagiunea trecută, CFR a înregistrat un egal (1-1) şi o victorie (2-0) cu formaţia "roş-albastră".

Dacă se impun la Bucureşti, "vişiniii" vor doborî un record negativ. Ultima victorie obţinută de CFR pe terenul Stelei datează din anul 1947.

Partida dintre CFR Cluj şi Steaua se joacă, joi, 22 septembrie 2016, pe Arena Naţională din Capitală. Meciul va începe la ora 21:00 şi poate fi urmărit la televizor pe Dolce, Look şi Digisport.

STEAUA - CFR 1907 CLUJ

Echipe probabile:

Steaua (4-2-3-1): Florin Niţă - Antonio Jakolis, Moke, Toşca, Aganovic - Vlad Achim, Sulley Muniru - Adi Popa, Tănase, De Amorim - Golubovic

Antrenor: Laurenţiu Reghecamf

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Mihai Mincă - Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Peteleu - Gomelt, Nascimento - Rus, Ruiz, Nouvier - Cristi Bud

Antrenor: Vasile Miriuţă

Brigadă de arbitri: Cristi Balaj (centru), Ovidiu Artene şi Aurel Oniţă (tuşă), Florin Miron (arbitru de rezervă)

Observator de joc: Alexandru Deaconu

Locaţie: Arena Naţională, Bucureşti

Comenteaza