CFR nu a reușit surpriza cu AS Roma. “Feroviarii” au rezistat doar o repriză în fața italienilor

CFR nu a reușit surpriza cu AS Roma. “Feroviarii” au rezistat doar o repriză în fața italienilor
| Foto: CFR Cluj

Trupa lui Dan Petrescu a pierdut din nou în fața romanilor, în grupa A din Europa League, scor 2-0.

Episodul al șaselea dintre “feroviari” și romani a început echilbrat. Formația lui Paulo Fonseca a încercat să își impună jocul, însă clujenii au făcut un pressing incredibil și au blocat majoritatea culoarelor de pase ale italienilor.

Chiar dacă după jumătatea reprizei efortul din primele minute s-a simțit în jocul CFR-ului, elevii lui Dan Petrescu au avut prima ocazie a partidei. Camora a centrat bine în careu, însă Debeljuh a lovit greșit, iar balonul a trecut pe lângă poartă (26).

AS Roma a răspuns prin Borja Maoyral, care a fost scăpat din marcaj de apărarea clujeană, însă Bălgărdean și-a salvat echipa (32). Finalul de repriză le-a aparținut oaspeților, însă după primele 45 de minute, tabela indica 0-0.

Italienii au început în forță actul secund, iar Peres a fost primul care a amenințat poarta lui Bălgrădean, la doar două minute de la reluare (47). Minutul 49 a adus și golul romanilor, după ce Veretout a centrat în careu, iar Debeljuh a deviat în propria poartă.

După ce au încasat golul, “feroviarii” s-au aruncat în ofensivă, însă fără succes. Defensiva Romei a rezistat fără probleme, în timp ce oameni ofensivi ai italienilor încercau să dea lovitura pe contraatac. Forcing-ul clujenilor nu a ținut mult, iar romanii au revenit în ofensivă.

În minutul 66, centralul a dictat penalty pentru AS Roma, după un contact între Bălgrădean și Mkhitaryan. Veretout a executat fără emoții și a dus scorul la 2-0. Peres putea înscrie și el la intrarea în ultimele 10 minute, în timp ce șutul de la distanță al lui Pereira a fost singura ocazie a clujenilor (83).

Astfel, CFR Cluj rămâne cu 4 puncte în Grupa A din Europa League și e obligată să câștige ultimele două partide pentru a ajunge în primăvara europeană.

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Djokovic, Itu (Chipciu ‘51) – Rondon, Păun (Carnat ’71), Pereira – Debeljuh (Vojtus ‘71)

AS Roma: Pau Lopez – Spinazzola (Mkhitaryan ‘64), Cristante, J. Jesus – B. Peres, G. Villar, Diawara (Milanese ‘77), Calafiori – Pellegrini (Veretout ‘46), Mayoral (Dzeko ‘64), Perez (Tripi ‘84)

Comenteaza