CFR, la primul meci după revenirea lui Mureșan. "Ne bucurăm că e din nou alături de noi"

CFR, la primul meci după revenirea lui Mureșan.
După succesul cu 5-1 în fața campioanei Astra Giurgiu, Vasile Miriuță nu şi-a putut scunde bucuria că Iuliu Mureşan s-a întors la club.

Vasile Miruţă a vorbit, la finalul partidei cu Astra, 5-1, despre întoarcerea lui Iuliu Mureșan la echipă. "E îmbucurător faptul că domnul președinte s-a întors și e alături de noi", a spus tehnicianul.

"După vreo două luni am revenit la echipă. Am avut interdicție de a mă întâlni cu angajații clubului, dar s-a ridicat. Lucrurile vor reveni la normal. N-ai cum să dormi bine când se întâmplă lucrurile astea. Oricum, lucrurile nu sunt chiar așa. Va fi o chestiune de durată, pe câțiva ani. Paszkany a băgat peste 70 de milioane de euro. Dar nu pot să vorbesc mai mult. De când am intrat în insolvență, n-am întârziat o zi cu salariu. M-a luat prin surprindere rezultatul cu Astra. Pentru noi a fost ceva minunat să ieșim de la minus în clasament la plus. Play-off-ul este un obiectiv al nostru, dar e greu pentru că am plecat cu handicapul acela de 6 puncte. Dacă noi câștigăm meciul de la Timișoara, avem șanse. Dar o să fie un meci foarte greu, cum a fost cu Petrolul anul trecut, care nu bătuse pe nimeni și ne-a bătut pe noi", a spus Mureșan pentru Dolce Sport.

"Sunt foarte mulțumit de aceste 3 puncte și de jocul prestat de echipă. Suntem pe un drum bun. M-aș fi bucurat să înscrie și Bud. A avut două ocazii și ar fi fost important să marcheze ca să-și intre în mână. Părerea mea este că penalty-ul apărat de Mincă a fost momentul psihologic care a decis rezultatul. Ne-a dat avânt și ne-a împins înainte", a declarat antrenorul CFR-ului.

Vasile Miriuță a prefațat și următorul meci al "vișiniilor". "Ne așteaptă o deplasare grea la Timișoara, pe care nu trebuie să o considerăm câștigată dinainte. Trebuie să muncim la fel de bine și săptămțâna asta la fel cum am făcut-o până acum. Ne trebuie atitudine și determinare", a mai spus el.

Atacantul Cristian Lopez a semnat prima dublă din acest campionat. "Mă bucur că am înscris și că mi-am ajutat echipa să câștige. Pentru mine, cel mai important este rezultatul obținut pe teren. Titlul de golgheter nu reprezintă un obiectiv. Tot ce-mi doresc e să ajut echipa cu cât mai multe goluri posibile", a precizat jucătorul spaniol.

Mihai Mincă a influențat în mod decisiv soarta partidei, după penalty-ul apărat în minutul 67. "Mă bucur foarte mult că am fost inspirat. Săpunaru a vrut să-mi dea scăriță, dar a văzut că i-am ghicit colțul și n-a mai avut ce face. Trebuia să ajungem mai devreme pe plus, dar e bine și așa", a pus goalkeeperul CFR-ului.

Antrenorul principal al Astrei, Marius Șumudică, a fost suspendat la meciul cu CFR. El are interdicție să stea pe bancă, după scandalul legat de pariuri. În locul său, la conferința de presă a vorbit secundul Cristian Petre.

"O victorie meritată a gazdelor, ce pot să zic. Au fost două reprize diferite, prima destul de echilibrată. Am reușit să înscriem, dar e păcat nu am putut ține de scor. La 1-1 cred că am avut și un penalty. Nu cred că Teixeira s-a descălțat singur la acea fază", a afirmat antrenorul "astralilor".

"În actul secund ne-am pierdut reperele, am căzut din punct de vedere fizic pentru că nu e ușor să joci din 3 în 3 zile. Am folosit cam aceiași jucători. Am ratat șansa de a face 2-2 și de acolo a căzut totul. Încercăm să readucem echipa la parametrii normali și să dăm lovitura la Londra", a mai spus Cristian Petre.

Internaționalul Cristian Săpunaru a recunoscut că lovitura de pedeapsă pe care a ratat-o a dezechilibrat echipa din Giurgiu. "Era altceva dacă transformam acel penalty. E greu pentru noi fiindcă nu ne gândeam că vom pierde într-o asemenea manieră. Unii dintre noi am fost cu gândul la returul cu West Ham și asta ne-a dăunat foarte mult", a declarat fundașul de 32 ani.

Comenteaza