CFR ia în serios Cupa Ligii. Banii puşi în joc le fac cu ochiul "feroviarilor"

CFR ia în serios Cupa Ligii. Banii puşi în joc le fac cu ochiul
CFR Cluj va trata cu maximă seriozitate partida de mâine din Cupa Ligii, împotriva Universităţii Craiova. Câştigătoarea competiţiei va primi 400.000 de euro.

CFR Cluj întâlneşte joi, în Gruia, Universitatea Craiova, în optimile Cupei Ligii. "Vreau să aliniez cea mai bună echipă, pentru că este o competiţie importantă pentru noi, la fel ca şi campionatul", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, antrenorul clujenilor, Vasile Miriuţă.

Tehnicianul poate alinia la start cel mai bun 11. "În afară de Guimarares, nu există alţi accidentaţi", a precizat acesta. Printre titulari va reveni şi Cristian Bud, care a fost lăsat în afara lotului la ultima partidă de campionat. "De la Cristi Bud aştept să se pregătească cât mai bine, va primi o şansă joi, în Cupa Ligii", a spus Miriuţă.

Adversarul de mâine al clujenilor este Universitatea Craiova. "E o echipă puternică, a învins campioana Astra în ultima etapă", a declarat antrenorul "feroviarilor".

Referitor la obiectivul autoimpus în campionat, acela de a fi pe plus după primele 3 etape (CFR a pornit cu o penalizare de 6 puncte - n.red.), Vasile Miriuţă a precizat că nu este o tragedie ratarea lui. "Aşa e în fotbal, uneori nu îţi ies calculele", a explicat tehnicianul.

Atacantul Cristian Bud a fost şi el prezent la conferinţa de presă şi are şanse mari să prindă primul 11 în Cupa Ligii. "Aştept cu nerăbdare mecul de mâine. Nu consider o pedeapsă faptul că nu am fost folosit în ultima etapă. Respect decizia antrenorului. M-am pregătit bine la antrenamente", a spus jucătorul.

CFR Cluj - Universitatea Craiova, din optimile Cupei Ligii, se va juca joi, de la ora 18:00, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Gruia. Conform statisticilor Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), palmaresul confruntărilor directe dintre cele două echipe în principalele competiţii interne de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014 este perfect echilibrat. Din cele 6 meciuri (toate în Liga 1), CFR a reuşit două, Craiovenii alte două, în timp ce două partide s-au terminat la egalitate.

În ultimul meci din Gruia, care a avut loc la finalul lunii mai, CFR s-a impus cu 4-0, prin golurile înscrise de Camora, Jakolis de două ori  şi Petrucci. 

Cel puţin pe hârtie, CFR Cluj are un lot mai experimentat. Media de vârstă a jucătorilor aflaţi sub comanda lui Miriuţă este de 26 ani şi 7 luni. Elevii lui Mulţescu au o medie de doar 23 de ani şi 9 luni.

În sezonul trecut al Cupei Ligii, craiovenii au fost eliminaţi în optimi, la penalty-uri, de echipa lui Gică Hagi: Viitorul - CS U Craiova 0-0 (9-8). Ardelenii au părăsit competiţia în faza sferturilor: Dinamo - CFR 2-0.

Comenteaza