CFR - GALATASARAY Visează la primăvara europeană: CFR poate scrie istorie cu Galatasaray

CFR - GALATASARAY Visează la primăvara europeană: CFR poate scrie istorie cu Galatasaray
CFR Cluj se află în faţa celui mai important meci al anului, urmând să o întâlnească în această seară pe Galatasaray Istanbul.

"Feroviarii" pot lua o opţiune importantă pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor dacă îşi vor trece în cont victoria. Galata îşi joacă ultima şansă la primăvara europeană, având doar un punct în grupa H , după trei jocuri disputate.

Galatasaray a ajuns marţi la Cluj şi a fost primită încă de la aeroport ca o mare campioană. Fotbaliştii s-au fotografiat cu mai mulţi suporteri prezenţi la sosire, iar apariţia lui Terim a creat isterie în aeroport. "Împăratul" e iubit peste tot şi se bucură de un respect deosbit , iar "pe unde a păşit a făcut minuni", povesteşte un ziarist turc. Tehnicianul s-a dus "aţă" la autocar şi şi-a luat locul în primele rânduri, dar nu a uitat să-şi salute compatrioţii. Meciul e "capital", o spune chiar el. "O înfrângere ne-ar diminua serios şansele de calificare mai departe. Filosofia noastră nu se schimbă, tratăm toate meciurile la victorie. Ne-au dat încredere ultimele evoluţii, jocul nostru a fost în creştere, ne-am creat multe ocazii. Respectăm CFR Cluj, e o echipă bună chiar în toate compartimentele, dar am venit să câştigăm la Cluj", a povestit "Împăratul".

Din delegaţie au lipsit două nume grele, Felipe Mello şi Elmander. Brazilianul e o piesă indispensabilă la mijlocul terenului, dar e suspendat, iar Elmander e accidentat de mai mult timp. Nu au lipsit, însă, piesele importante din atac, Umit Bulut şi Burak Yilmaz, ambii anunţati titulari, golgheteri în acest sezon, primul cu 9 goluri, al doilea cu 6. Eboue, Muslera şi Riera au sosit la Cluj şi vor începe din primul minut partida.

De partea cealaltă, veştile sunt bune, iar Sougou şi Bastos au fost recuperaţi după problemele medicale avute şi ar putea începe meciul din primul minut. "Ceferiştii" s-ar mulţumi şi cu o remiză, rezultat care ar scoate definitiv Galatasaray din cursa pentru locul secund al doilea şi ar lăsa-o cu şanse minime la locul trei, cel care asigură calificarea în optimile Europa League. "Meciul cu Galatasaray nu este neapărat un test pentru mine, fiecare joc este la fel de important. Nu este primordială posesia, ci să îţi foloseşti toate capacităţile pentru a câştiga. Întotdeauna mă pregătesc pentru a câştiga meciurile, însă un eventual rezultat de egalitate ar fi mai rău pentru Galatasaray. E o echipă bună, pe care o respect pentru experienţa şi tradiţia sa. E o echipă cu jucători abili, care verticalizează foarte bine, dar şi ei sunt oameni, şi ei pot să greşească", a declarat antrenorul Paulo Sergio. Campioana României nu va putea conta pe Aguirregaray, suspendat pentru acest meci.

Partida dintre CFR şi Galatasaray Istanbul, din grupa H a Ligii Campionilor, este programată mâine la ora 21:45 pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport şi Dolce şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Echipe probabile

Galatasaray: Muslera - Eboue, Cris, Nounkeu, Hamit Altintop - Amrabat, Inan, Kurtuluş, Riera - Bulut, Burak

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi - Mureşan, Alberto - Sougou, Bastos, Camora - Kapetanos.

 

 

Comenteaza