CFR Cluj – Viitorul 1-2 | Clujenii, din nou corigenți în fața propriilor suporteri

CFR Cluj – Viitorul 1-2 | Clujenii, din nou corigenți în fața propriilor suporteri
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Campionii din sezonul trecut se află la a treia înfrângere în ultimele patru partide.

După umilința istorică în fața celor de la Dudelange, echipa din Gruia spera la o victorie de moral împotriva puștilor lui Hagi. Totuși, planurile le-au fost date peste cap de o execuție senzațională a lui Voduț și de nesigruanța din apărarea lui Conceicao. După un start bun de mandat pe banca “feroviarilor”, portughezul a condus echipa spre patru meciuri consecutive fără victorie, dintre care trei au fost înfângeri.

Jesus Fernandez – Nota 3 – Deși ibericul a avut câteva intervenții bune în prima parte a jocului, evoluția sa din partea secundă a fost modestă. Cea mai mare greșeală a reprezentat-o poziționarea greșită la execuția lui Voduț din apropierea centrului terenului.

Ionuț Peteleu – Nota 3 – Deși trebuia să îl înlocuiască pe Manea, care a dezamăgit în partida cu Dudelange, fundașul lateral a avut o evoluție ștearsă și l-a scăpat deseori pe Mățan din marcaj.

Paulo Vinicius – Nota 4 – Brazilianul a făcut un joc mai bun decât cel împotriva luxemburghezilor și, deși a compensate prin poziționare lipsa de viteză, a avut probleme împotriva tinerilor Viitorului.

Andrei Mureșan – Nota 2 – La fel ca și în cazul lui Vinicius, vârsta începe să își spună cuvântul în cazul stoperului clujean. Mureșan a fost depășit de joc în mai multe rânduri și a fost cel care a comis faultul prin care Viitorul a primit lovitură de pedeapsă.

Mario Camora – Nota 4 – Căpitanul CFR-ului a jucat mai slab ca de obicei, fiind încă afectat de înfrângerea din Europa League. Declarațiile sale de după meci arată cât de mult a contat umilința cu luxemburghezii pentru fundaș.

Damjan Djokovic – Nota 3 – Revenit după o accidentare, croatul nu a impresionat și nu a reușit să fie util nici pentru colegii din atac, dar nici pentru cei din apărare.

Mate Males – Nota 4 – Transferat în pauza competițională, mijlocașul central a început bine partida, dar s-a stins pe parcurs. Croatul a fost principalul motiv pentru care CFR nu a pierdut centrul terenului încă din startul jocului.

Alexandru Ioniță – Nota 3 – Deși trebuie să fie fotbalistul care să coordoneze acțiunile ofensive, fostul rapidist a avut un joc dezamăgitor. Nu a furnizat destule baloane pentru oamenii din față, iar acest lucru s-a văzut în jocul campioanei.

Sebastian Mailat – Nota 3 – Ca și în ultimele partide în care a intrat, mijlocașul transferat de la Poli Timișoara a părut că nu se regăsește. Dacă în sezonul trecut impresiona prin acțiuni în viteză, acum Mailat are probleme în a dribla adversarii.

George Țucudean – Nota 5 – Atacantul clujenilor ș-a făcut din nou datoria și a marcat în poarta fostei sale echipe. Totuși, internaționalul român nu a avut parte de foarte multe baloane din partea colegilor săi.

Alexandru Păun – Nota 5 – Omul de bandă al CFR-ului a început tare partida și a scuturat transversala porții lui Buzbuchi. Păun a fost cel mai activ om al clujenilor și a pus probleme apărării lui Hagi. Totuși, după o oră de joc a dispărut complet din joc.

Robert Tambe – Nota 4 – A intrat la pauză, în locul lui Ioniță. Ca și în partida cu Dudelange, intrarea camerunezului a schimbat în bine jocul CFR-ului, iar datorită lui Tambe oamenii de bandă au avut mai multe spații.

Cristian Manea – Nota 3 – A fost introdus în minutul 57, în locul lui Peteleu. Forma slabă continua pentru internaționalul român, care pare că nu își mai regăsește ritmul din finalul sezonului trecut.

Valentin Costache – Nota 3 – L-a înlocuit pe Mailat, în minutul 65. Fotbalistul crescut de Dinamo a avut o evoluție asemănătoare cu cea a celui pe care l-a schimbat. Mijlocașul nu a putut profita de spațiile create de Țucudean și Tambe.

Antonio Conceicao – Nota 3 – Tehnicianul portughez a adoptat același stil ca de fiecare dată. Totuși, principala cauză a înfrângerii pare faptul că nu a putut să îi remonteze pe jucători din punct de vedere moral.

Următorul meci pentru CFR Cluj va fi derby-ul cu FCSB. Partida se va disputa după pauza prilejuită de meciurile echipei naționale.

Comenteaza