CFR Cluj, victorie uriașă în Suedia și este la un singur meci de grupele Europa League

CFR Cluj, victorie uriașă în Suedia și este la un singur meci de grupele Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a învins campioana Suediei, Djurgarden, cu scorul de 1-0 și s-a calificat în playoff-ul Europa League.

Experiența europeană acumuluată în ultimii ani de către „feroviari” și-a spus cuvântul, iar defensiva clujeană a făcut din nou un meci perfect.

Prima repriză a fost una echilibrată, niciuna dintre cele două echipe nu și-a asumat riscuri mari. Cel mai aproape de gol a fost jucătorul CFR-ului, Djokovic, care a reluat cu capul peste poartă din doar câțiva metri. Astfel, după primele 45 de minute, scorul a fost 0-0.

În minutul 55, Paulo Vinicius a deschis scorul cu o lovitură de cap de la aproximativ 6 metri, după o lovitură liberă foarte bine executată de Ciprian Deac. În minutul 75, tot CFR a fost aproape de gol, când Rondon a lovit bara transversală dintr-un voleu de la marginea careului.

Gazdele de la Djurgarden au pus presiune pe apărarea echipei lui Dan Petrescu în ultimele 15 minute, însă Cristi Bălgrădean și colegii săi au rezistat cu brio. Astfel, „feroviarii” au câștigat cu 1-0 în Suedia și sunt la o singură partidă de o toamnă europeană.

Pentru accederea în grupele Europa League, CFR Cluj va da piept cu KuPS Kuopio din Finlanda. Meciul va avea loc joi, 1 octombrie, pe teren propriu.

Echipele de start:

Djurgarden: Bratveit - Kack, Augustinsson, Une Larsson, Witry - Edwards, Kalstrom,  Ulvestad - Chilufya, Eriksson, Radetinac

Rezerve: Vaiho, Walker, Ring, Holmberg, Barkroth, Kujovic, Mitku; Antrenor: Kim Bergstrand

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu - Deac, Păun, Djokovic - Rondon, Omrani

Rezerve: Sandomierski, Manea, Pereira, Debeljuh, Chipciu, Hoban, Cestor; Antrenor: Dan Petrescu.

Comenteaza