CFR Cluj se întoarce cu trei puncte de la Sfântu Gheorghe. Debeljuh a fost eroul “feroviarilor”

CFR Cluj se întoarce cu trei puncte de la Sfântu Gheorghe. Debeljuh a fost eroul “feroviarilor”

Trupa condusă de Edi Iordănescu a reușit să se impună pe terenul lui Sepsi OSK, scor 1-0, și a egalat la puncte liderul FCSB.

Gazdele au început în forță duelul de la Sfântu Gheorghe, iar Manea a respins de pe linia porții șutul lui Ștefănescu (6). Presiunea celor de la Sepsi a continuat, iar elevii lui Edi Iordănescu au fost nevoiți să se bazeze doar pe cartea contraatacului. Treptat, “feroviarii”  au echilibrat jocul, însă ocaziile la poarta lui Niczuly au lipsit.

Atacantul campioanei, Gabriel Debeljuh s-a zbătut în treimea adverse, însă marile oportunități le-au aparținut tot gazdelor. În ultimele 10 minute ale reprizei, Bălgrădean a respins de două ori în aceeași fază, mai întâi în fața lui Ștefănescu și mai apoi în fața lui Gal-Andrezly (37). Astfel, la pauză, tabela indica 0-0.

Actul secund a început cu eliminarea lui Rachid Bouhenna, căpitanul covăsnenilor, care a încasat al doilea galben după un fault dur la Deac. Clujenii au început să pună presiune, iar la 10 minute de la reluare, Debeljuh a trimis cu capul către poartă, însă balonul a trecut departe de țintă.

Trupa din Gruia a continuat să preseze, iar eforturile elevilor lui Edi Iordănescu au dat roade în cele din urmă. În minutul 71, Costache a pătruns în careu, a centrat în fața porții, iar Debeljuh, scăpat din marcaj, a reușit să deschidă scorul.

Deși clujenii au gestionat bine finalul jocului, gazdele au fost aproape de a înscrie în mai multe rânduri, însă Sandomierski a salvat de fiecare dată și s-a asigurat că formația sa obține toate cele trei puncte.

Echipe de start:

Sepsi OSK: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, Mitrea, Fl. Ștefan – Gal-Andrezly (Tincu ‘53), Vașvari, Gonzalez, Ștefănescu – L. Fulop (Bajrovic ‘64), Dragomir (Aganovic ‘7)

CFR Cluj: Bălgrădean (Sandomierski ‘46) – Manea, Ciobotariu, Burcă, Camora – Deac (Itu ‘85), Hoban (Aurelio ‘56), Djokovic – Pereira (Chipciu ‘46), Debeljuh, Costache (Carnat ‘75)

Comenteaza