Breaking news CFR Cluj este din nou campioana României. “Feroviarii” au rupt blestemul și au cucerit trofeul pentru a doua oară consecutiv

CFR Cluj este din nou campioana României. “Feroviarii” au rupt blestemul și au cucerit trofeul pentru a doua oară consecutiv
Anul trecut "feroviarii" au fost eliminați din competiție de luxemburghezii de la Dudelange

Cu o etapă înainte de finalul campionatului, clujenii au câștigat pentru a cincea oară titlul în Liga 1 după o victorie în stil italian, tipică mandatelor lui Dan Petrescu pe banca formației clujene.

Startul de meci din Gruia a fost unul intens, cu “feroviarii” în prim plan. CFR Cluj a atacat încă din start, iar Djokovic și Culio au avut ocazii mari, în timp ce golul lui Boli a fost anulat pentru offside. Tabela avea să se modifice în minutul 12, când Culio a transformat penalty-ul obținut de Păun. Jocul a fost în mare parte unul echilibrat, iar la puțin timp după jumătatea reprizei, Bordeianu a încercat să îl suprindă pe Pigliacelli cu un șut de la distanță. Prima ocazie a oaspeților a venit înainte de pauză, dar Arlaukis a avut un reflex salvator în fața lui Cristea. Astfel, CFR Cluj conducea cu 1-0 și mai avea de așteptat 45 de minute pentru un nou titlu.

Startul actului secund i-a găsit tot pe clujeni în atac, iar centralul Hațegan a anulat un nou gol, de data aceasta marcat de Omrani. Francezul a fost și câteva minute mai târziu aproape de a modifica tabela, dar nu a ajuns la balonul centrat de Culio. Craiovenii au răspuns imediat prin Fortes, dar Arlauskis a fost din nou eroul “feroviarilor”. În uralele fanilor, care scandau deja “Campionii, campionii”, trupa lui Dan Petrescu a gestionat perfect finalul de meci și a reușit să conserve rezultatul cu care a intrat la cabine. CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și a cucerit cel de-al cincilea titlu din istorie.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Culio, Bordeianu, Djokovic (Hoban '88) – Deac, Omrani (Țucudean ‘75), Păun (Costache ‘61)

CS U Craiova: Pigliacelli – Radoslav, Kelic, Donkor (Acka ‘46), Briceag – Mateiu, Fedele, Cicâldău – Bărbuț, Cristea (Fortes ‘52), Baicu

Pentru “feroviari” urmează o sărbătoare și mai apoi, elevii lui Dan Petrescu vor pregăti partida cu FCSB, din ultima etapă a campionatului.

Comenteaza