CFR Cluj, eliminată din Cupa României. "Feroviarii" au pierdut la loteria penalty-urilor

CFR Cluj, eliminată din Cupa României. "Feroviarii" au pierdut la loteria penalty-urilor
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii se opres în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei, după ce au fost învinși de FC Botoșani, în urma loviturilor de departajare. 

Cel mai important duel din faza șaisprezecimilor de finală a început cu câte ocazie mare de fiecare parte. Mai întăi, Ashkovski a fost blocat de Fernandez, iar mai apoi, la poarta gazdelor, Rondon l-a luat la țintă pe portarul botoșănean. Treptat, partida s-a echilibrat, iar cele două formații s-au luptat pentru supremație la centrul terenului.

Clujenii au suferit o lovitură importantă după o jumătate de oră de joc, când Bordeianu a fost eliminat, după ce a încasat două cartonașe galbene în doar patru minute. În ultimele minute ale reprizei, Ashkovski a profitat de greșelile în lanț ale defenisvei “feroviarilor” și a deschis scorul. Astfel, scorul după primele 45 de minute era 1-0 pentru FC Botoșani.

Dan Petrescu a comandat două schimbări la pauză, iar jocul formației din Gruia s-a schimbat în bine. CFR Cluj a început energic actul secund, iar evoluția bună a schimbat tabela. La 10 minute de la reluare, Golofca a egalat în fața fostei sale formații, iar cinci minute mai târziu, Burcă, tot un fost jucător al moldovenilor, a înscris pentru 2-1.

După ce au marcat cel de-al doilea gol, clujenii nu au mai forțat, iar gazdele au alergat după egalare. La intrarea în ultimele 10 minute de joc, Cestor a faultat în careu, iar Rodriguez a restabilit egalitatea din penalty. Scorul după primele 90 de minute a fost 2-2, iar partida a intrat în prelungiri.

În timpul suplimentar, jocul a fost unul echilbrat. Gazdele au avut un oarecare avantaj datorită omului în plus, însă nu au reușit să concretizeze niciuna dintre oportunitățile avute. Cele două formații nu au reușit să înscrie în prelungiri, iar jocul s-a decis la loviturile de departajare. Luis Aurelio și Mailat nu au rezistat presiunii și au ratat, iar CFR Cluj a fost eliminată din Cupa României, după 4-2 la penalty-uri. 

Au marcat pentru FC Botoșani: Rodriguez, Holzmann, Cascini, Pierce

Au marcat pentru CFR Cluj: Mureșan, Djokovic

Au ratat: Câmpanu, Luis Aurelio, Mailat

Echipe de start:

FC Botoșani: Hankic - Bryan, Moescu, Chindriş, Holzmann - Rodriguez – Papa (Keyta ‘62), Ebenhofer (Pierce ‘75) - Ashkovski, Minas (Cascinci ‘117), Ofosu 

CFR Cluj: Fernandez – Butean (Cestor ‘46), Paşcanu, Burcă, Susic - Bordeianu, Luis Aurelio, Djokovic – Golofca (Traore ‘86), Rondon (Mureșan ’114), Petrila (Mailat ‘46)

Următorul meci al “feroviarilor” va fi în Liga 1, pe propriul teren, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș. Partida e programată duminică, de la ora 20:30.

Comenteaza