CFR Cluj a încheiat cu o remiză albă sezonul regulat al Ligii 1. Campioana intră în play-off de pe locul secund

CFR Cluj a încheiat cu o remiză albă sezonul regulat al Ligii 1. Campioana intră în play-off de pe locul secund
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa condusă de Edi Iordănescu a obținut o remiză pe terenul celor de la CS U Craiova, scor 0-0 și a încheiat prima parte a campionatului cu 64 de puncte.

Ambele formații au început curajoul jocul, iar în minutul 5, “feroviarii” au înscris, însă reușita a fost anulată din cauza unui offside. Gazdele au răspuns imediat, iar Baiaram a trimis cu capul în bara porții apărate de Bălgrădean (9). Clujenii au preferat o abordare mai precaută a jocului, în timp ce oltenii au preluat controlul.

După mai bine de un sfert de oră de joc, Nistor a trimis puternic de la distanță, iar mingea a lovit din nou stâlpul porții (18). Replica elevilor lui Edi Iordănescu nu s-a lăsat așteptată, Omranii fiind cel care și-a încercat norocul din afare careului, însă Pigliacelli a respins (19).

La jumătate a reprizei, a fost consemnată cea mai importantă ocazie de a înscrie a “feroviarilor”. Mai întâi Omrani a trimis în bară, iar Luis Aurelio a fost blocat de goalkeeper-ul Craiovei (23). La cealaltă poartă, Tudorie a profitat de o neglijență în defensiva clujeană, a trimis sper poartă, însă mingea a lovit din nou bara și a ieșit în afara terenului (33). În ultimele minute ale reprizei, ritmul jocului a scăzut, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund s-a desfășurat după același scenariu, cu oltenii având posesia, în timp ce jucătorii CFR-ului au încercat să recupere rapid balonul și să pornească acțiuni ofensive în viteză. “Feroviarii” au avansat spre jumătatea adversă, iar Omrani (56) și Chipciu (58) au avut șansa deschiderii scorului. Presiunea partide și-a spus cuvântul, jucătorii ambelor formații fiind iritați de fiecare decizie a arbitrului.

A doua jumătate a reprizei secunde le-a aparținut clujenilor, care au pus presiune constant pe defensiva olteană, însă fără să amenințe serios poarta lui Pigliacelli. În schimb, la intrarea în ultimele 10 minute, Vătăjelu a surprins cu un șut puternic de la aproximativ 25 de metri, dar Bălgrădean a fost la post.

Cele două rivale la titlu nu și-a asumat riscuri în ultimele minute ale partidei, iar derby-ul din Oltenia, din ultima etapă a sezonului regulat s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Comenteaza