CFR a primit o nouă amânare în dosarul insolvenței. Ce riscă echipa lui Miriuță

CFR a primit o nouă amânare în dosarul insolvenței. Ce riscă echipa lui Miriuță
CFR Cluj rămâne în continuare în insolvență după decizia dată, vineri, de către Tribunalul Cluj. Acesta din urmă a stabilit un nou termen pentru judecarea dosarului.

Următorul termen se va judeca, astfel, pe 26 mai 2017. Dacă echipa lui Miriuță nu primește nici de această dată o decizie favorabilă, riscă să nu poată evolua în Europa nici din 2018. Conform regulamentului UEFA, pentru ca o formație să aibă drept de joc în cupele europene, aceasta trebuie să iasă din insolvență cu cel puțin un an înainte de a depune licența pentru participare.

"Tribunalul ne-a respins cererea de ieșire din insolvență și ne-a dat un nou termen în mai. Nu înțelegem de ce s-a luat această hotărâre, atâta timp cât noi am plătit toți banii de la masa credală. O să cerem să ni se dea un termen mai devreme. În cazul în care nu ni se va aproba, cade varianta de a juca în cupele eruopene încă din sezonul viitor, dar noi sperăm că ni se va aproba, știți cum este, speranța moare ultima", a declarat președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, pe Digisport.

La ultimul termen, din 20 martie, instanța a luat o decizie similară după ce doi creditori s-au opus cererii "feroviarilor" de ieșirea din insolvență. Primul termen s-a judecat pe 10 martie, unde CFR Cluj a primit de asemenea o amânare datorită unui litigiu cu fostul sponsor de echipament al echipei, Joma. Acesta din urmă a cerut o despăgubire de aproximativ 500.000 euro pentru nerespectarea înțelegerii dintre cele două părți, care s-a derulat în perioada 2010-16.

Firma spaniolă i-a acuzat pe "feroviari" că au evoluat în Supercupa României, cu Astra, în echipamentul furnizat de noul sponsor tehnic, Masita, deși contractul cu Joma urma să expire abia a doua zi, pe 17 iulie 2016.

La începutul lunii martie, noul acționar al clubului, Marian Băgăcean, virase aproximativ 5 milioane de euro în conturile clubului pentru plata datoriilor, iar oficialii CFR-ului erau optimiști în privința ieșirii din insolvență.

CFR Cluj a intrat în insolvență în luna februarie a anului 2015, perioadă în care formația clujeană a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene.

Comenteaza