CFR a făcut show înaintea returului cu Slavia Praga. Clujenii s-au distrat cu FC Botoșani

CFR a făcut show înaintea returului cu Slavia Praga. Clujenii s-au distrat cu FC Botoșani
| Foto: facebook.com/cfr1907

Echipa pregătită de Dan Petrescu a întrerupt seria de invincibilitate a moldovenilor, pe care i-a învins cu 4-1.

Într-o atmosferă de meci amical, oaspeții au început mai bine partida din Gruia. În primele 10 minute ale partidei, Andronic și Golofca de două ori au fost aproape de a marca, dar Arlauskis a fost la post de fiecare dată. Treptat, “feroviarii” au forțat în ofensivă, iar primul gol a venit în minutul 18. Păun i-a pasat lui Pereira, care a fentat un adversar și a înscris în colțul lung. Ciprian Deac a majorat diferența în minutul 25, direct din lovitură liberă.

FC Botoșani nu a avut nicio reacție la forcingul clujean și a mai încasat încă un gol până la pauză. Costache a centrat în careu și, pe rând, Păun și Pereira au luat portarul la țintă. Totuși, a trei încercare a fost cu noroc, iar mijlocașul român a stabilit scorul pauzei, 3-0.

CFR-ul a început bine și actul secund, iar Costache, Păun și Pereira au trecut pe lângă gol în aceeași fază. Presiunea “feroviarilor” a fost constantă, însă ocaziile au lipsit. În minutul 70, Costache a fost aproape de a marca, însă Hankic a respins în ultima clipă. Goalkeeper-ul nu a mai putut salva câteva minute mai târziu, când Deac a reușit dubla din penalty.

Surpriza a venit cu aproape 10 minute înainte de final, când Golofca a șutat puternic, Arlauskis a respins, dar Cîmpanu a înscris golul de onoare al oaspeților. Clujenii au mai ratat o altă mare ocazie în finalul jocului, dar partida din Gruia s-a încheiat cu victoria fără emoții a CFR-ului, scor 4-1.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Mureșan, Burcă, Camora – Itu (Bordeianu ‘62), Hoban, Păun (Sylla ‘84) – Deac (Omrani ‘74), Costache, Pereira

FC Botoșani: Hankic – Haruț, Miron, Chindriș (Pițian ‘62), Holzmann – Rodriguez, Papa (Pierce ‘30) – Golofca, Ongenda, Ofosu – Andronic (Cîmpanu ‘56)

Pentru clujeni urmează returul cu Slavia Praga, din play-off-ul Ligii Campionilor. Partida e programată miercuri, de la 22:00.

Comenteaza