Centenar în Alb și NegrU. Universitatea Cluj, sărbătorită la 100 de ani de existență

Centenar în Alb și NegrU. Universitatea Cluj, sărbătorită la 100 de ani de existență
| Foto: facebook.com/sportsfestivalcom

Clubul clujean va fi aniversat în cadrul unui eveniment cu totul special, pus la cale de Asociaţia "Şepcile Roşii 1919" alături de Scena Urbană.

Cei 100 de ani de existență ai Universității Cluj nu putea fi trecuți cu vederea, iar suporterii clubului organizează un eveniment cu totul special care are ca scop celebrarea centenarului echipei. Evenimentul se va desfăşura astăzi, de la ora 19:19, în Parcul Sportiv Universitar "Prof. dr. Iuliu Hațieganu" și propune un concept inedit:

  • Un dialog imaginar între generații, între două mari legende ale Universității: academicienii Iuliu Hațieganu, întemeietorul clubului Universitatea Cluj, sub formă de hologramă, și Ioan Aurel Pop, actualul rector al Universității Babeș-Bolyai.
  • O piesă de teatru cu titlul ”Acasă...la Cluj”, ce are în centru un moment de cotitură și adâncă emoție în istoria Universității: întoarcerea, în 1945, din bejenia de la Sibiu, strâns legată de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Tot parte din piesa-spectacol este o reconstituire specială a unui meci istoric. Este vorba despre înfruntarea dintre “studenți” și Ferar Cluj. Printre cei care au primit roluri în piesa de teatru se numără Octavian Abrudan, Mihai Onicaș sau Valentin Lemnaru.
Comenteaza