Cei mai buni înotători amatori se aleg sâmbătă: te numeri printre ei?

Cei mai buni înotători amatori se aleg sâmbătă: te numeri printre ei?
Complexul de nataţie "Politehnica" va găzdui sâmbătă cea de-a şasea ediţie a concursului de înot pentru amatori "Orca Spring Sprint", eveniment ce vine în completarea Cupei Orca.

Competiţia se adresează exclusiv înotătorilor nelegitimaţi la niciun club de înot, polo, sărituri în apă sau înot sincron şi se va desfăşura cu începere la ora 09:30 pe grupe de vârstă. Probele sunt doar pe distanţe scurte, de 50 de metri fluture, bras, spate sau craul şi 100 de metri mixt, feminin şi masculin.

De asemenea, vor avea loc două probe de ştafetă, una de 4x50m mixt, masculin şi feminin, iar alta de 4x50m liber, cu componența masculin, feminin, două fete şi doi băieți.

În cadrul concursului se punctează participarea în fiecare probă, în funcţie de numărul participanţilor, ultimului clasat acordându-i-se 1 punct. Ocupantul primului loc va avea un bonus de 5 puncte faţă de locul doi, acesta urmând să aibă la rândul său un avans de 3 puncte faţă de locul 3, în timp ce ocupantul acestei poziţii va avea un punct în plus faţă de locul 4.

Clasamentul final se va stabili în funcţie de numărul punctelor cumulate din cele cinci probe, după care se va alcătui un clasament general, pe sexe şi grupe de vârstă.

Taxa de participare este de 40 lei pe participant, indiferent de numărul probelor la care se înscrie, incluzând ștafetele, şi poate fi achitată la faţa locului, prin virament în contul Clubului Orca sau cu cardul pe internet până în data de 27 martie, la ora 12.

„Clubul Orca", iniţiatorul competiţiei, este prima asociaţie de înot amator din Cluj-Napoca şi adună sub numele ei 37 de membri, toţi practicanţi ai înotului de plăcere. Printre activităţile desfăşurate de acest club se află competiţia "Traversarea Tarniţei".

Comenteaza