Ce urmează pentru “U” Cluj pe piața transferurilor. Negocieri cu doi mijlocași și un fotbalist cu aproape 300 de meciuri în Liga 1

Ce urmează pentru “U” Cluj pe piața transferurilor. Negocieri cu doi mijlocași și un fotbalist cu aproape 300 de meciuri în Liga 1
| Foto: FC Universitatea Cluj

Managerul general al formației clujene, Andrei Cordoș, a vorbit despre campania de achiziții a “studenților”, care au reușit doar două mutări în perioada de mercato.

Universitatea Cluj i-a transferat pe Roberto Romeo și Florin Ilie, însă conducerea “Șepcilor roșii” promite noi jucători. Andrei Cordoș a dezvăluit că există negocieri concrete cu doi mijlocași, iar după ce vor fi finalizate vor începe discuțiile cu fotbaliști ce urmează să întărească ofensiva.

În plus, pe lângă cei doi jucători din compartimentul median, “U” Cluj încearcă să îl transfere și pe veteranul Gabriel Vașvari. Mijlocașul în vârstă de 35 de ani al celor de la Sepsi este în ultimele 6 luni de contract, iar în ultimii ani a fost o prezență constantă pe prima scenă a fotbalului românesc, reușind să adune 272 de meciuri în Liga 1.

“Sunt destul de mulțumit de ceea ce am găsit și de ce condiții avem în momentul de față. Băieții se pregătesc destul de bine și ne dorim să reușim cât mai curând transferurile pe care ni le dorim. Trebuie să avem puțină răbdare, încercăm să luăm cele mai bune decizii.

Am fost atenți la cei doi jucători pe care i-am adus și la modul în care ei pot ajuta echipa. Ce pot să spun este că ne dorim doi mijlocași și suntem în discuții concrete cu ei. Ambii sunt la echipe alături de care au făcut pregătire, nu sunt liberi de contract, și de aceea unele negocieri mai durează.

Avem și jucători de atac despre care vorbim. Ne-am dorit să încheiem cu partea defensivă și am reușit până acum. Urmează compartimentul median și după vom vedea în atac.

Există discuții că transferurile puteau fi făcute mai repede, însă asta ne privește pe noi și strategia noastră. Cerem doar puțină răbdare. Erik a demonstrat că poate să formeze un grup și ne dorim să mergem în acea direcție. Nu ne dorim să aducem orice jucător.

Am discutat cu Gabiel Vașvari, el își dorește să vină, însă mai are 6 luni de contract, iar Sepsi își dorește să prelungească și să își încheie cariera acolo. Ar exista o posibilitate să vină împrumut, pentru noi ar fi un jucător extraordinar. Totuși, șansele sunt mici.

El nu este unul dintre cei doi mijlocași pe care i-am menționat. Vajushi este pe partea ofensivă, este un jucător interesant. Despre el nu pot să spun nimic pentru că momentan nu există nicio discuție”, a spus oficialul echipei clujene.

În plus, managerul general al Universității Cluj a vorbit și despre fotbaliștii prezenați deja. “Avem un fundaș dreapta de Liga 1, cu 7-8 sezoane în Liga 1. Florin Ilie are 28 de meciuri în anul în care UTA a promovat. Nouă ce ne trebuie? Jucători care știu să promoveze. Pe linia de fund avem jucători care au mai promovat și sunt la nivelul la care suntem și noi acum.

Avem jucători care fac lucruri bune și cei care vin trebuie să se ridice la aceeași valoare. Mi-aș fi dorit să îi am din decembrie, însă nu aveam cum. Jucători liberi nu prea căutăm. Chiar dacă e mai târziu, vrem jucători cu pregătirea făcută, de la o echipă bună. Vor mai fi minim trei transferuri și așteptăm și un bonus, o surpriză”, a declarat Andrei Cordoș în podcastul 100%U.

Comenteaza