Ce clauză de reziliere are unul dintre liderii CFR-ului: "Cine dă banii ăştia, îl ia imediat"

Ce clauză de reziliere are unul dintre liderii CFR-ului: "Cine dă banii ăştia, îl ia imediat"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Președintele formației din Gruia, Cristi Balaj, a anunțat suma pentru care poate fi transferat unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei.

De la sosirea sa la CFR Cluj, în 2019, Andrei Burcă a fost privit drept una dintre piese de bază ale angrenajului pus la punct de Dan Petrescu. Cu toate acestea, fundașul central ar putea fi transferat în schimbul unei sume mai mici decât cea pe care o așteptau șefii campioanei în schimbul său.

Cristi Balaj, președintele clubului clujean, a dezvăluit că Andrei Burcă are o clauza de reziliere de 1.8 milioane de euro, fiind singurul jucător din lot în aceasta situație. De asemenea, oficialul CFR-ului a confirmat că și Dan Petrescu are o clauză de reziliere de 500.000 de euro.

"Sunt jucătorii noştri, nu există niciun pericol, doar la Burcă şi la Dan Petrescu există clauze de reziliere. Nu mai ştiu exact la Burcă, undeva la 1.800.000 de euro. Cine dă banii ăştia, îl ia imediat. Da, Dan Petrescu are jumătate de milion.

Pericolul există dacă ai clauză de reziliere şi ar valora mai mult. În momentul când ai clauză de reziliere, jucătorul, pe parcursul contractului, timpului în care este la tine la club, poate să crească mult mai mult decât valoarea clauzei de reziliere şi poţi să-l pierzi.

Clauza de reziliere poate să încurce uneori. Ea dă o oarecare siguranţă jucătorilor, de fapt, în situaţia în care ar exista o ofertă, să fie lăsaţi să plece. Atunci clubul vine şi spune: ‘ok, dar să nu fie mai puţin de atât’. Jucătorul este liniştit, el consideră că este foarte bun şi că va merge la o echipă mai importantă, pentru o sumă considerabilă, şi apare această clauză de reziliere.

Nu există club care a fost refuzat în legătură cu transferul sau dorinţa de a transfera un jucător de la CFR Cluj, din acest punct de vedere tratăm cu maximă seriozitate şi nu oprim evoluţia niciunui jucător în situaţia în care doreşte să meargă la un club mai important, dar să fie un contract care să satisfacă clubul, dar şi jucătorul", a spus Cristi Balaj pentru Fanatik.

În vârstă de 29 de ani, Andrei Burcă a strâns 139 de meciuri la CFR Cluj, alături de care a câștigat trei titluri și o Supercupă a României.

Comenteaza