Capăt de drum: CFR îşi poate salva sezonul în finala Cupei VIDEO

Capăt de drum: CFR îşi poate salva sezonul în finala Cupei VIDEO
„Feroviarii" se întâlnesc în ultimul act al competiţiei cu Petrolul Ploieşti, echipă aflată la cel mai bun sezon din ultimii 10 ani.

Partida se dispută sâmbătă seară, de la ora 20:45, şi va putea fi urmărită în transmisiune directă pe Pro TV şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

CFR şi Petrolul Ploieşti se luptă pentru Cupa României, jucând cu trofeul pe masă. Ploieştenii şi-au îndeplinit deja obiectivul în acest sezon, calificarea în Europa League, terminând campionatul pe locul trei, însă clujenii au avut parte de un 2013 de coşmar. CFR-ul a avut o serie incredibilă de 10 partide oficiale fără victorie în 2013 şi a încheiat Liga 1 pe locul 8, deşi la startul competiţiei conducătorii anunţau că obiectivul principal e obţinerea unui nou titlu.

De altfel, în cele 15 etape disputate în 2013, echipa lui Arpad Paszkany a obţinut doar trei victorii, a remizat în alte opt meciuri şi a contabilizat patru înfrângeri. „Dezamăgirea este foarte mare , nu credeam că vom ajunge aici, în această situaţie. Sunt foarte supărat pe mai mulţi jucători şi vor fi schimbări majore în vară, vor pleca mulţi jucători şi vom aduce alţii", spunea Paszkany. CFR-ul a ajuns, totuşi, în finala Cupei României, după o dublă manşă cu Astra Giurgiu. A fost 0-0 în Gruia, iar în retur CFR a învins cu 2-0.

De partea cealaltă, Petrolul se află în cea mai bună perioadă a sa din ultimii ani. Lupii galbeni şi-au asigurat locul 3 în Liga 1 şi automat calificarea în preliminariile Europa League, performanţă de neimaginat la începutul campionatului. Finala Cupei e un bonus pentru formaţia lui Contra, însă bun bonus ce va fi recompensat cu 1 milion de euro dacă echipa ploieşteană va reuşi să şi câştige trofeul. „Sunt bani de la primărie, 1 milion de euro pentru câştigarea Cupei. Toţi aceşti bani vor merge la jucători şi la staff", a explicat Florian Walter, preşedintele clubului ploieştean.
În meciurile cu miză din acest an, ploieştenii au contabilizat un singur eşec, cel cu Oţelul pe teren propriu, în returul semifinalelor Cupei. Zarurile fuseseră însă aruncate din tur, după victoria cu 3-0 obţinută de Petrolul pe malul Dunării. În campionatul ce s-a încheiat, rezultatele au fost 2-2 la Cluj şi 1-1 la Ploieşti. În ultimele patru partide dintre CFR şi Petrolul ambele au înscris, anunţând şi acum un meci foarte spectaculos. Petrolul nu va putea conta la acest meci pe Mircea Bornescu şi pe Geraldo Alves, ambii suspendaţi, dar nici pe Laurenţiu Marinescu, accidentat de mai mult timp. Şi antrenorul Cosmin Contra este suspendat şi va lua loc doar în tribune. Eugen Trică nu se confruntă cu probleme de efectiv.

Echipe probabile
Petrolul: Khamutovski - Alcenat, Manasse, Neag, Guilherme - Mustivar, Mojica - Boudjemaa, Hamza, Grozav - Bokila
Antrenor: Cosmin Contra
CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Sare, Mureşan - Deac, Rui Pedro, Hora - Maah.
Antrenor: Eugen Trică

30.000 de ploieşteni la meci
Finala Cupei se dispută pe Arena Naţională din Bucureşti. Suporterii Petrolului au promis un spectacol de zile mari, iar organizatorii se aşteaptă ca în tribune să ajungă 30.000 de fani de la Ploieşti. Ultima dată când Petrolul a câştigat un trofeu a fost în 1995, când formaţia pregătită la acea vreme de Ion Marin câştiga Cupa României, după o finală cu Rapid Bucureşti.

 

Comenteaza