Campionatul Mondial 2022. Franța și Maroc se luptă pentru un loc în finală

Campionatul Mondial 2022. Franța și Maroc se luptă pentru un loc în finală
| Foto: fifa.com

Selecționata condusă de Didier Deschamps ar putea ajunge pentru a doua ediție la rând în ultimul act al competiției.

După ce Argentina și-a asigurat un loc în finală în urma unei victorii entuziasmante în fața Croației, o altă favorită a turneului, Franța se duelează cu surpriza competiției pentru calificarea în ultimul act al competiției din Qatar.

Francezii au avut un parcurs aproape perfect, cu 4 victorii și o înfrângere, eșecul fiind suferit în ultimul meci din grupe, când naționala din Hexagon avea deja asigurată calificarea în optimile de finală.

De celalată parte, marocanii sunt neînvinși, au înregistrat trei victorii și două remize, încasând un singur gol, de la Canada, în ultimul meci din faza grupelor.

Cele două selecționate s-au mai întâlnit de 5 ori în istorie, doar în partide amicale, iar victoria le-a revenit de 3 ori francezilor, două meciuri s-au încheiat la egalitate. Cu toate acestea, în urma uneia dintre remize s-au executat lovituri de departajare în urma cărora marocanii s-au impus.

Ambele echipe naționale se confruntă cu probleme de lot înaintea partidei, Adrien Rabiot și Dayot Upamecano sunt incerți, iar Walid Regragui nu știe dacă se va putea baza pe Naif Aguerd, Romain Saiss și Hakim Ziyech.

Partida dintre Franța și Maroc este programată în această seară, de la 21:00.

Comenteaza