Foto Campioana CFR Cluj s-a reunit cu gândul la un nou titlu. Țucudean, surpriza de la primul antrenament

“Feroviarii” au efectuat prima ședință de pregătire a anului pe terenul înghețat din Gruia și urmează să plece în cantonamentul din Spania.

După o pauză de mai bine de două săptămâni, campionii au revenit la antrenamente. Fără vreun transfer realizat din cauza interdicției, singura noutate din lotul campionilor a fost golgheterul George Țucudean. Atacantul a revenit alături de colegii săi, după o perioadă în care a stat departe de teren din cauza problemelor medicale. La primul antrenament al anului, “feroviarii” au făcut câteva exerciții pe terenul înghețat din Gruia, dar au fost cu gândul la cantonamentul din Spania, care se anunță unul dificil, cu două sesiuni de pregătire pe zi.

La primul antrenament al anului, Dan Petrescu s-a declarat încântat de decizia de a-și prelungi contractual cu CFR. “Jucătorii sunt importanți, antrenorii vin și pleacă, nu ei câștigă meciurile. Pentru mine e foarte bine că am semnat prelungirea, am mai multă liniște. Sper să duc la capăt acest contract pentru că e bine să ai o continuitate la echipele la care te simți bine. E clar că îmi doresc să facem și noi ceva transferuri. Dar, am un lot numeros și valoros, chiar dacă a plecat Culio. Chiar dacă ar ține și un an interdicția ne-a descurca cu jucătorii pe care îi avem.

George Țucudean e aici, el e cea mai importantă achiziție. E un jucător important, chiar dacă nu a jucat de mult timp. E un jucător de calitate, care poate câștiga un meci cu o execuție. De un asemenea jucător are nevoie CFR Cluj și orice club. În Spania nu va fi ușor, vom avea două antrenamente pe zi și jocuri amicale. De obicei, după o pregătire cu Dan Petrescu de o lună ești alt fotbalist. Din păcate acum nu știu dacă vom putea atât de bine cum îmi doresc eu, din cauză că nu avem destul timp”, a spus antrenorul.

La rândul său, Ciprian Deac a vorbit înaintea pregătirilor de iarnă. “Ne bucurăm că Dan Petrescu a rămas, am făcut o treabă bună împreună. Vrem să plecăm cât de repede, nu avem unde să ne pregătim. Ne bucurăm că mergem în Spania, am fost și acum doi ani și au fost condiții extraordinare, începând de la terenuri de antrenament, la mâncare. Dacă vrei să obții performanțe, clubul trebuie să ne și ofere condiții.

Sunt mai multe echipe care se bat la titlu, Astra, Craiova, FCSB. Va fi o luptă strânsă, însă noi suntem pregătiți. Când se vor înjumătăți punctele se va decide campionatul. Nu îmi amintesc vreo pauză de iarnă după care să nu fi avut un coleg nou. Aici la CFR au plecat și au venit mulți jucători tot timpul. Noi credem că nu mai avem nevoie de nimic. Suntem un grup numeros, un grup valoros și nu mai avem nevoie de nimeni, din punctul meu de vedere”, a precizat mijlocașul.

Internaționalul român a discutat și despre duelul din șaisprezecimile Europa League. “Sevilla nu e favorită doar în meciul cu noi, e favorită și la câștigarea trofeului. Eu îi văd ca principali favoriți la trofeul Europa League. Sperăm să îi prindem pe un teren mai greu, vom juca în februarie și știm ce vreme ne așteaptă. Dacă îi vom elimina va fi o adevărată surpriză. Noi credem în șansa noastră și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Deac.

Comenteaza