Breaking news CALIFICARE! România bate pe Israel și merge la Campionatul European din 2024

CALIFICARE! România bate pe Israel și merge la Campionatul European din 2024
| Foto: gsp.ro

România a învins selecționata Israelului cu 2-1 în Ungaria și s-a calificat matematic la Campionatul European din Germania de anul viitor.

Golurile tricolorilor au fost marcate de George Puşcaş şi Ianis Hagi, în timp ce pentru Israel a punctat Eran Zahavi. România a terminat meciul în 10 oameni, după ce Valentin Mihăilă a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare dură.

 În urma acestui rezultat, tricolorii au adunat 19 puncte și nu mai pot rata calificarea la EURO 2024. Naționala României se află pe primul loc în clasamentul grupei, la două puncte peste Elveției, care a remizat pe teren propriu în compania celor din Kosovo, scor 1-1.

Elevii lui Edi Iordănescu pot termina preliminariile chiar în fotoliul de lider al grupei, dacă nu pierd în ultima etapă pe teren propriu în fața Elveției.

Pentru reprezentativa noastră va fi a 6-a participare la un Campionat European, după EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016. Cel mai bun rezultat al României a fost înregistrat în 2000, când s-a calificat în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În rest, nu a trecut de grupe.

Comenteaza