Cadu deschide drumul spre Champions League

Cadu deschide drumul spre Champions League
CFR Cluj a câştigat prima mansă a dublei cu Slovan Liberec, după reuşita semnată de Ricardo Cadu, din penalty. Returul e peste o săptămână, în Cehia.

Formaţia „feroviară" nu a fost lipsită de emoţii în prima repriză a jocului contra celor de la Slovan Liberec, după câteva ocazii irosite de cehi. Returul de peste o săptămână, de la Liberec, se anunţă extrem de încins pentru campioana României.

Cu două remize în primele două etape din campionat şi un joc mult sub aşteptări, CFR a primit vizita campioanei Cehiei, Slovan Liberec. "Feroviarii" s-au zbătut mult, au început jocul extrem de motivaţi, dar pericolul a venit din partea cealaltă în debutul meciului. Veteranul Stajner a preluat o minge în careul clujean şi a fost cât pe ce să reducă la tăcere stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", însă a fost blocat înainte să tragă la poartă. Clujenii nu au venit cu nimic nou faţă de prestaţiile din Liga I, etalând aceeaşi construcţie greoaie, cu Gabi Mureşan în rol de servant pentru oamenii din faţă, Kapetanos şi Sougou. În rest, aceleaşi mingi lungi , cu ţintă imprecisă. Rada şi-a luat inima în dinţi, a ieşit cu mingea la picior şi a şutat de la mare distanţă, iar Kapetanos a fost aproape de o deviere în poarta cehilor (20). Imediat, Sougou a irosit o şansă mare şi a trimis peste poartă , cu capul, o centrare recepţionată de la Deac (22).

Slovan a ieşit din nou la joc şi şi-a arătat colţii, dar bara l-a salvat pe Felguerias la şutul lui Sural (30), după care Bosancic a tras pe lângă din centrul careului, cu toată poarta în faţă. Semnalele repetate de alarmă i-au mai trezit pe ceferişti, care au ripostat prin Kapetanos, însă lovitura de cap din şase metri a grecului a fost salvată spectaculos de portarul Bicik (32). Goalkeeper-ul l-a blocat apoi şi pe Camora (40), dar a fost spectator la reluarea lui Kapetanos, din centrul careului, puţin peste vinclul porţii (43).

CFR-ul a forţat şi la revenirea de la cabine, încercând să înscrie un gol care să le ofere mai multă linişte. Kapetanos a scăpat spre poartă, a fost agăţat în careu, iar turcul a dictat, fără ezitare, lovitură de la "11" metri. Cadu a executat perfect, fiind specialistul de serviciu (52) la acest capitol.

Oaspeţii au replicat, însă Stajner, în postură de "unu la unu" cu Felguerias, s-a precipitat şi i-a permis portarului să blocheze mingea (55). Cadu a fost aproape de 2-0 după un corner (58), iar apoi jocul s-a mai potolit. Andone a sunat retragerea, cerându-le jucătorilor săi să fie ceva mai precauţi, iar Slovan a preluat iniţiativa, dar steril, dominând fără să pericliteze în vreun fel poarta lui Felguerias.

Finalul s-a jucat pe contre, dar învingătoare a ieşit campioana României. Returul se va juca peste o săptămână, la Liberec.


„Transferul verii", tot pe bancă

Deşi a fost anunţat drept cel mai important transfer al verii în Gruia, mijlocaşul de bandă stângă, Diogo Valente, a fost din nou păstrat pe marginea terenului. El nu a jucat nici un meci ca titular în acest campionat, fiind rezervă atât în prima etapă cu Gaz Metan Mediaş, cât şi în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Aseară a fost introdus în teren cu 10 minute înainte de finalul meciului, luându-i locul lui Bastos.

Felguerias, debut în poarta ceferistă

Accidentat înaintea Supercupei României, Mario Felguerias a debutat aseară în poarta „feroviară". El s-a recuperat doar de câteva zile, însă Ioan Andone l-a preferat lui Eduard Stăncioiu. Portughezul a avut o evoluţie sigură, dar a greşit la cea mai periculoasă fază a lui Slovan, scăpând o minge şutată la colţul scurt de Sural, la mijlocul primei reprize.

Vasluiul, egal preţios la Istanbul

Cealaltă participantă a României în turul III preliminar al Ligii Campionilor a fost aproape de a produce marea surpriză a preliminariilor. FC Vaslui a evoluat pe terenul milionarilor de la Fenerbahce Istanbul , a condus cu 1-0, după un gol spectaculos înscris de Antal, dar a fost egalată pe final de joc. 7

Explicatie foto: „Feroviarii" au presat tot meciul pentru a-şi asigura încă de la Cluj un rezultat confortabil pentru returul din Cehia / foto Ioana Tohat

CFR Cluj - Slovan Liberec 1-0 (0-0)

lStadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 8000
Au marcat: Cadu (52 - penalty)

CFR Cluj: Felgueiras - Pinto, Cadu, Rada, Camora - Deac, Mureşan (Sare, 46), Vass (Edimar, 77), Bastos (Valente, 81) - Kapetanos, Sougou
Antrenor: Ioan Andone

Slovan: Bicik - Kusnir (Liulka, 46), Toth, Kelic, Fleisman - Vacha, Bosancic - Sural, Stajner (Morozenko, 89), Breznanik - Hadascok (Blazek, 67)
Antrenor: Jaroslav Silhavy

Cartonaşe galbene: Deac (63) / Breznanik (26), Hadascok (61)

Au arbitrat: Bulent Yildirim - Mehmet Cem, Erdinc Sezertman (toţi Turcia)

 

 

Comenteaza