Buzăul nu sună bine în vestiarul "studenţilor": "Clujul e casa Universităţii"

Buzăul nu sună bine în vestiarul
Ameninţaţi cu exilul dicolo de Carpaţi, jucătorii şi antrenorii lui „U" nu văd cu ochi buni mutarea. Mai mult, unii dintre ei cred că scandalul e unul artificial.
">

„Universitatea se mută la Buzău" e noua poveste de toamnă la Cluj. „Publicată" iniţial pe 1 septembrie, ştirea a reapărut pe tapet în această săptămână. Anamaria Prodan susţine că preluarea clubului e o simplă formalitate, iar acţiunea va fi urmată de strămutarea echipei la Buzău. Antrenorul Marius Popescu e de părere că Universitatea nu are cum să-şi mute casa, în timp ce mijlocaşul Paulinho e convins că „studenţii" se exprimă cel mai bine la Cluj.

Un alt fotbalist al „Şepcilor roşii", care a preferat să-şi păstreze anonimantul, crede că scenariul mutării la Buzău ar putea fi doar o metodă de a pune presiune pe autorităţi. „Din păcate, la echipa asta nu e linişte niciodată. Dacă rezultatele sunt bune, apar probleme cu terenurile de antrenament. Când le rezolvăm pe alea, intervin problemele financiare. Iar când totul pare să fie bine, citim în ziare că ne mutăm la Buzău. Aş fi curios cum ar fi dacă timp de o lună ar exista o stare de normalitate la echipă. Vă spun eu că rezultatele ar fi excelente, iar lumea ar veni la stadion. Cum s-a cântat în meciul cu Ceahlăul n-am auzit în viaţa mea! Cred că toată povestea cu mutatul la Buzău nu va deveni realitate şi tot la Cluj vom juca", a spus unul dintre jucătorii Universităţii, sub protecţia anonimatului.

În schimb, atacantul Viorel Dinu a evitat să comenteze situaţia actuală a echipei, dar a spus şi el că o schimbare a „casei" ar bulversa destul de serios formaţia clujeană. „Clujul e casa Universităţii, eu aşa ştiu de când mă uit la fotbal. Ar fi păcat să jucăm la Buzău, nu poţi compara Buzăul cu Clujul niciodată. Mie îmi place aici, dar din păcate noi n-avem nici o putere", a spus golgeterul Universităţii din acest sezon, cu cinci goluri.

Antrenorul Marius Popescu a declarat în emisiunea „Fără Fileu", moderată de Alin Fornade, la Realitatea FM Cluj, că mutarea echipei la Buzău n-ar fi deloc oportună, mai ales că terenul de pe stadionul din „Crâng" este foarte prost. „Eu am mai jucat la Buzău, pe vremea când eram antrenor la Botoşani şi nu am amintiri prea plăcute. Gloria (echipa locală, aflată acum în liga a III-a - n.red) era într-o situaţie foarte slabă, jucătorii erau neplătiţi, în tribune erau doar câteva sute de spectatori, iar terenul era jalnic. Eu nu ştiu nimic despre o eventuală mutare a echipei, dar ce ştiu este că Clujul e casa Universităţii, aici e locul echipei. În rest, celelalte probleme nu prea ţin de mine sau de jucători", a spus Marius Popescu, cel care a debutat cu o victorie ca „principal" în Liga I, 1-0 cu Ceahlăul.

La finalul acelui joc, Paulinho Pestana, mijlocaşul Universităţii, spunea şi el că nu ar fi o idee bună ca „Şepcile roşii" să părăseacă oraşul. „Eu vreau să jucămîn Cluj, aici ne simţim foarte bine, aici sunt fanii. Sperăm ca într-o bună zi să se rezolve şi situaţia noastră, clubul să fie cumpărat de un investitor, iar noi să facem performanţă", a spus mijlocaşul portughez.

Aproape de insolvenţă

Mutarea echipei la Buzău nu ar rezolva nici pe departe problemele financiare ale clubului, care are datorii de aproximativ două milioane de euro, dintre care jumătate doar la bugetul de stat. De altfel, firma Precon a solicitat în instanţă insolvenţa FC „U" SA din cauza unei datorii de aproximativ 45.000 de euro. Cele două părţi au ajuns, într-o primă fază, la o înţelegere, urmând ca „U" să achite eşalonat datoria. Primele două tranşe, în valoare totală de aproape 30.000 de euro, erau scadente la finalul lunii septembrie, spun sursele ZIUA de CLUJ. 

 

 

Comenteaza