Biografia unei foste glorii a "Șepcilor roșii" va fi lansată în acest weekend la Cluj

Biografia unei foste glorii a
La cei 91 ani ai săi, Nicolae Szoboszlay este ultimul mohican al unor timpuri de mult apuse în fotbalul autohton. A fost atât jucător, cât și antrenor la Universitatea Cluj și a contribuit la formarea unor nume precum Remus Câmpeanu, Petru Emil, Zoli Iasko sau Ioan Ovidiu Sabău.

Amintirile sale au fost culese de jurnalistul Cristian Aszalos în volumul intitulat "Nicolae Szoboszlay - Ultimul cavaler al fotbalului romantic", a cărui lansare va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie , de la ora 17:00, în sala de conferințe a Cluj Arena, informează "Șepcile roșii", pe pagina oficială de Facebook.

La eveniment va participa managerul sportiv al "studenților", Ovidiu Sabău, alături de conducere, staff-ul tehnic, jucători, gloriile clubului și alți invitați. Szoboszlay este ultimul supraviețuitor al echipei Universității care a evoluat în exilul de la Sibiu, după semnarea Dictatului de la Viena. Fostul portar a jucat și la CCA (1948), actuala Steaua București, și a prins primul "derby de România".

Szoboszlay a mai fost, printre altele, coechipier cu legende precum Petschovschi, Bodola sau frații Kovacs și a cunoscut nume importante ale fotbalului interbelic ca Iuliu Baratky sau Ștefan Dobay. Între 1976 și 1985, Szoboszlay a fost coordonatorul centrului de copii și juniori al "Șepcilor roșii".

"Înainte de toate, Nicolae Szoboszlay este un mare "U"-ist. Când l-am avut ca antrenor la Dermata Cluj, prin anii '50, ne îndemna permanent să tragem tare pentru a ajunge la "U", ca și cum acesta ar trebui să fie țelul nostru suprem în viață.

Și avea dreptate, pentru că idealul său în fotbal a devenit, treptat, și al nostru. Ne-a insuflat dragostea față de Universitatea și valorile sale. Și-a iubit, cu adevărat, clubul de suflet", declară fostul jucător al "studenților", Remus Câmpeanu, pe una din coperțile acestui volum.

Comenteaza