Bilașco neagă orice legătură a CFR-ului cu Istvan Kovacs. Ce spune despre greșelile de arbitraj

Bilașco neagă orice legătură a CFR-ului cu Istvan Kovacs. Ce spune despre greșelile de arbitraj
| Foto: captura video

Oficialul formației din Gruia a demontat ideea unei conexiuni între "feroviari" și arbitrul originar din Carei.

După partida câștigată de CFR Cluj împotriva Petrolului, 1-0, unde deciziile lui Istvan Kovacs au avut un rol important, în spațiul public s-a discutat despre o legătură între central și clubul din Gruia. Mai mult, s-a revenit asupra informației conform căreia Kovacs ar locui în Cluj și ar fi incompatibil să arbitreze jocurile "feroviarilor".

Totuși, Marius Bilașco, oficialul CFR-ului, neagă vehement o astfel de conexiune și susține că nu l-a văzut niciodată pe Kovacs în cei 7 ani de când locuiește la Cluj-Napoca. Mai mult, fostul atacant susține că ideea conform cărora echipa sa ar fi avantajată de arbitraje a fost lansată de rivali, care ar fi indivioși pe succesul formației din Gruia.

"Sunt de şapte ani acolo. Nu l-am văzut, nici măcar nu am auzit să fie prin preajma noastră măcar. Nu are nicio legătură. De şapte ani locuiesc în Cluj. Nu ştiu dacă locuieşte în Cluj, nu am informaţia asta, doar ce am citit în presă.

Nouă ne-a anulat golul un arbitru din Bucureşti, ce putem face? Cu Kovacs n-am interacţionat niciodată, n-am auzit să fie prin preajma echipei.

Pe mine mă deranjează acuzaţiile de arbitraj, că este frustrare din partea celorlalte echipe. Cinci ani am câştigat campionatul şi se produce falsa imagine a arbitrajului. Sunt convins că anumiţi arbitri sunt afectaţi despre ce se discută în mediul online şi se fac greşeli.

Spuneam despre imagina falsă pe care vor cei cu care ne luptăm pentru campionat s-o creeze, că suntem ajutaţi de arbitri, că de asta am câştigat campionate. În Europa nu ne-a ajutat nimeni şi am făcut performanţă acolo. Asta e oglinda.

Dacă ne luăm după greşelile de arbitraj dintr-un sezon şi pui în balanţă, la final vezi că e un echilibru pentru fiecare echipă. Va exista un echilibru şi tot timpul mutăm presiunea pe arbitru şi e greşit. Când mutăm discuţia pe arbitraj, uităm de fotbal şi e greşit.

An de an să câştige CFR campionatul... Poate şi eu aş fi dezvoltat o antipatie şi an de an să pierzi campionatul nu e uşor. Să fim civilizaţi şi să nu vorbim atât de mult despre arbitraj", a declarat oficialul CFR-ului la Orange Sport.

Comenteaza