Astra, Dinamo și Craiova au spus ADIO cupelor europene

Astra, Dinamo și Craiova au spus ADIO cupelor europene
Astra Giurgiu, Dinamo și Universitatea Craiova au fost eliminate, joi seara, din Europa League, după înfrângerile suferite în manșa retur din turul 3 preliminar.

Deși părea favorită în fața lui FC Oleksandriya, Astra a pierdut la limită returul din Ucraina. Gazdele le-au dat lovitura de grație giurgiuvenilor în minutul 42, când Andriy Zaporozhan a transformat o lovitură de pedeapsă. În prima manșă, fosta campioană a României remizaze 0-0.

Dinamo obținuse un egal surprinzător cu Athletic Bilbao pe Arena Națională, scor 1-1, în urmă cu o săptămână. Returul din Spania a fost însă la mâna bașcilor. Raul Garcia, cu o dublă (24, 29) și Aritz Aduriz (86) i-au trimis acasă pe elevii lui Cosmin Contra.

Craiova și-a încheiat și ea parcursul din cupele europene. Trupa din Bănie a cedat cu 0-2 pe San Siro, în fața lui AC Milan. "Rossonerii" au deschis scorul prin Giacomo Bonaventura (9), iar Patrick Cutrone (52) a majorat avantajul. În prima manșă, oltenii au fost învinși cu 0-1 de italieni.

Steaua și FC Viitorul rămân, astfel, singurele formații românești rămase în Europa. "Roș-albaștrii" sunt calificați în play-off-ul Ligii Campionilor, după 4-1 și 2-2 cu Viktoria Plzen, în timp ce constănțenii se vor lupta pentru un loc în grupele Europa League. Trupa lui Gică Hagi a ratat accederea în ultimul tur preliminar al Champions League după 1-0 și 0-4 cu Apoel Nicosia.

Vineri, Steaua și Viitorul își vor afla adversarele din play-off-ul Champions League/Europa League.

Comenteaza