AS Roma vs CFR Cluj, episodul 5. “Feroviarii” se întorc pe stadionul unde au reușit prima victorie europeană

AS Roma vs CFR Cluj, episodul 5. “Feroviarii” se întorc pe stadionul unde au reușit prima victorie europeană
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României se întoarce după aproape un an pe Olimpico, unde ultima dată s-a duelat cu Lazio, tot în grupele Europa League.

În 28 noiembrie 2019, CFR Cluj juca la Roma, împotriva lui Lazio, înregistrând ultima înfrângere în competițiile europene. Acum, elevii lui Dan Petrescu se vor duela cu cealaltă echipă importantă din capitala Italiei, AS Roma.

Totuși, situația “feroviarilor” este mai complicată decât în sezonul trecut, iar formația din Gruia se confruntă cu o serie de absențe de marcă, printre care cele ale lui Paulo Vinicius, Andrei Burcă sau Alexandru Chipciu.

Cu toate acestea, stadionul și adversarul fac parte din probabil cea mai frumoasă poveste europeană din istoria clubului clujean. În toamna lui 2008, CFR Cluj debuta în UEFA Champions League pe Olimpico, iar două goluri venite din gheata lui Culio aduceau primul succes european din istoria “feroviarilor”.

De atunci cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori, tot grupele celei mai importante competiții continentale, iar romanii s-au impus de două ori, în timp una dintre partide s-a încheiat la egalitate. Singurul supraviețuitor al clujenilor de la jocul de pe Olimpico este Ciprian Deac, care a fost rezervă neutilizată în acel meci.

Chiar dacă nu mai are anvergura de altă dată, când în primul 11 al capitolinilor străluceau Daniele De Rossi și Francesco Totti, AS Roma este una dintre formațiile de top din Italia. Lotul romanilor este bazat pe jucători cu mare potențial, precum Zaniolo, Pellegrini sau Kumbulla, dar nu lipsesc nici fotbaliști cu o vastă experiență, precum Dzeko, Pedro sau Pastore.

Având în vedere problemele de lot cu care se confruntă, Dan Petrescu ar putea fi tentat să apeleze la o schimbare de sistem în care Hoban ar putea apărea în centrul defensivei, alături de Manea și Ciobotariu. În rest, de la mijloc în sus, tehnicianul se va baza pe aceeași fotbaliști ca și în partidele precedente.

Echipe probabile:

AS Roma: MIrante –, Kumbulla, Cristante, Ibanez – Karsdorp, Pellegrini, Veretout, Spinazzola – Mayoral, Pedro - Dzeko

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Hoban, Ciobotariu, Camora – Deac, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh

Partida dintre AS Roma și CFR Cluj se va disputa în această seară, de la 19:55.

Comenteaza