ARMENIA - ROMÂNIA 0-5. Daum: Modul în care am câştigat e mai important decât rezultatul

ARMENIA - ROMÂNIA 0-5. Daum: Modul în care am câştigat e mai important decât rezultatul
Pentru elevii lui Daum urmează confruntarea cu Kazahstan. Viitoarea adversară a "tricolorilor" a fost învinsă cu 5-0 de reprezentativa Muntenegrului.

România s-a impus cu 5-0 în faţa Armeniei, la Yerevan, sâmbătă, în cel de-al doilea meci din preliminariile CM 2018.

Golurile "tricolorilor" au fost înscrise de Bogdan Stancu (min. 4, penalty), Adrian Popa (min. 10), Răzvan Marin (min. 12), Nicolae Stanciu (min. 29) şi Alexandru Chipciu (min. 60).

Este prima victorie din actuala campanie de calificare, dar şi din mandatul selecţionerului Christoph Daum. În debutul preliminariilor, România a scos doar un egal cu Muntenegru, 1-1, la Cluj.

"Nu mă aşteptam la acest rezultat, pentru că nu poţi niciodată să anticipezi ce se va întâmpla într-un meci. Dar azi am pasat foarte bine, jucătorii au interacţionat excelent şi toate aceste lucruri ne-au condus către victorie. Am încercat să-i ţin activi pe jucători, să nu tragă de timp şi să se bazeze pe acel 4-0 de la pauză. Bineînţeles că rezultatul e mulţumitor, dar mai important este modul în care băieţii au realizat acest scor", a spus antrenorul german într-o declaraţie din Agerpres.

După victoria de la Yerevan, Naţionala înregistrează cel mai clar success din ultimii 9 ani. România nu a mai câştigat la cinci goluri diferenţă într-un meci oficial din 21 noiembrie 2007. Atunci, "tricolorii" au învins cu 6-1 Albania pe fostul Lia Manoliu, în ultimul meci din preliminariile Euro 2008.

Pentru elevii lui Daum urmează confruntarea cu Kazahstan. Meciul va avea loc marţi, 11 octombrie 2016, la Astana. Partida începe la ora 19:00 şi poate fi urmărită la televizor pe TVR.

Viitoarea adversară a "tricolorilor" a fost învinsă cu 5-0 de reprezentativa Muntenegrului. Cu toate acestea, Christoph Daum a tras un semnal de alarmă.

"Nu ne putem aştepta la astfel de victorii în fiecare meci. Dacă vom câştiga cu 1-0, ar fi remarcabil. Temperatura scăzută de acolo va îngreuna situaţia, iar Kazahstanul va încerca să se revanşeze după eşecul cu Muntenegru. Am mulţi jucători cu caracter, însă, şi toţi sunt motivaţi pentru calificare. Trebuie să ne depăşim limitele", a mai zis el.

Comenteaza