Arlauskis, în Top 3 portari în sezonul trecut. Surpriza de pe prima poziție

Arlauskis, în Top 3 portari în sezonul trecut. Surpriza de pe prima poziție
| Foto: facebook.com/cfr1907

Lituanianul care a apărat poarta campioanei a fost detronat de pe primul loc în ierarhia celor mai buni goalkeeperi din Liga 1.

Deși a fost aproape de a egala recordul de partide fără gol primit, Giedrius Arlauskis nu a fost cel mai bun portar din campionat în sezonul trecut, anunță Digisport. Potrivit cifrelor InStat, lituanianul a fost detronat de goalkeeper-ul celor de la Astra, David Lazar.

Portarul giurgiuvenilor a evoluat în 24 de partide, dintre care nouă fără gol primit, a respins 81% dintre șuturile trimise spre poarta sa și are o medie de 4,8 intervenții pe meci. Astfel, indexul său este 285.

În schimb, Arlauskis, clasat pe poziția secundă, a evoluat în 28 de jocuri, dintre care 19 fără gol primit, a respins tot 81% dintre șuturile cadrate pe poartă și a înregistrat trei intervenții pe meci, cu un index InStat de 277.

Pe poziția a treia se află un nume surpriză, veteranul Răzvan Pleșca, cel care apără poarta celor de la Gaz Metan Mediaș. Goalkeeper-ul a jucat în 34 de meciuri, dintre care 12 fără gol primit, a salvat 74% dintre șuturi și are o medie de 3,6 intervenții pe partidă. Astfel, indexul său este 268.

Comenteaza