Are Sofia la picioare, dar nu uită de CFR. “Fiți optimiști, totul va fi bine!” VIDEO

Are Sofia la picioare, dar nu uită de CFR. “Fiți optimiști, totul va fi bine!” VIDEO
Atacantul echipei ȚSKA Sofia, clujeanul Sergiu Buș, vorbește despre acomodarea în capitala Bulgariei și situația clubului la care s-a format.

Fostul jucător al CFR-ului a plecat din Liga I și, la doar 22 de ani, e vedetă la bulgari. Golgheterul provizoriu al campionatului, cu 10 reușite după 15 meciuri, e la curent cu problemele din Gruia și are un mesaj pentru fanii "feroviari": "Fiți optimiști și devotați! Totul va fi bine", le-a transmis el, prin intermediul ZIUA de CLUJ.


ZIUA de CLUJ: Salut, Sergiu. Ești la prima experiență în străinătate și deja faci furori. Cum te-ai acomodat în Sofia, cum e orașul?

Sergiu Buș: Salut! Mă simt foarte bine, e un privilegiu pentru mine că am întâlnit o asemenea echipă. Orașul Sofia are cam aceeași structură cu orașele românești, totul pare la fel.

Z.C: E de notorietate rivalitatea de acolo, dintre ȚSKA și Levski. Cum ai trăit derby-ul local, în care, de altfel, ai reușit un gol și un assist?

S.B: E derby-ul țării, toată țara urmărește jocurile dintre aceste două echipe. Din ce simt eu, poate să fie un joc mai important decât Steaua - Dinamo. Probabil pentru că vecinii lor sunt sârbii și trăiesc la fel de intens fotbalul.

Z.C: Iremediabil, trecem granița și mergem la Cluj. Ce spui despre situația de la CFR? Ești la curent cu ce se întâmplă acolo?

S.B: Da, sunt ținut la curent și, sincer sa fiu, îmi pare rău de situația celor de la CFR, însă sunt sigur că sunt oameni în spatele emblemei care nu vor lăsa lucrurile să scape de sub control.

Z.C. Fanii s-au adunat zilele trecute la stadion în semn de solidaritate cu Miriuță și jucătorii. Ce le transmiți?

S.B: Suporterilor le transmit să fie la fel de devotați clubului și să rămână optimiști că totul va fi bine.

Z.C: Ai atras deja atenția unor cluburi importante. Unde ți-ai dori să faci următorul pas?

S.B: Sincer să fiu, cred că așa este, însă nu vreau să mă gândesc mai departe. Deocamdată mai avem șapte meciuri până la vacanța de iarnă și doresc să câștigăm în continuare. Apoi, vom vedea ce vrea Dumnezeu.

 

Dinamo n-a sunat interesant

Crescut de CFR Cluj, Sergiu Buș a fost mai mult împrumutat pe la alte cluburi din Liga I, conducerea din Gruia mizând pe străini. Sezonul trecut, el a impresionat în tricoul defunctei Corona Brașov și a intrat în vizorul celor de la Dinamo București. Șefii din Ștefan cel Mare i-au oferit 3.000 de euro pe lună, un salariu considerat derizoriu de fotbalistul în vârstă de 22 de ani. Pe fir a intrat multipla campioană a Bulgariei, cu care atacantul a bătut palma în această vară. Contractul său cu ȚSKA expiră în 2016.

 

800.000 de euro este cota de piață a lui Sergiu Buș, conform site-ului de specialitate, transfermarkt.com.

37 de puncte are liderul ȚSKA, cu cinci peste principala urmăritoare, Ludogorets Razgrad. Meciul direct, disputat sâmbătă, la Sofia, s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Românii Sergiu Buș și Cosmin Moți au fost titulari.

Top 3 marcatori în prima ligă bulgară

1. Buș (ȚSKA Sofia) - 10 goluri
2. Cvetkov (Botev Plovdiv) - 7 goluri
3. Jordan (Litex) - 7 goluri

 

 

 

Comenteaza