ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în victoria cu Astra

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj a învins, duminică, Astra Giurgiu, cu scorul de 5-1. În urma acestui rezultat, echipa din Gruia rămâne pe locul 12, cu 2 puncte și un golaveraj de 9-5. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a celor 14 jucători utilizați de Vasile Miriuță.

MIHAI MINCĂ - 7

Goalkeeperul de 32 ani a bifat cel de-al patrulea meci în tricoul CFR-ului din acest sezon. Evoluțiile sale din ultima perioadă au fost constante. Echipa lui Miriuță nu a pierdut niciun meci cu el în poartă și a încasat doar două goluri. În partida cu Astra, a influențat în mod decisiv soarta întâlnirii prin lovitura de pedeapsă apărată în minutul 67. Atunci, "feroviarii" aveau un avantaj fragil (2-1). În cele din urmă, s-au desprins la o diferență de patru goluri.

TIAGO LOPES - 7

Fundașul dreapta a avut numeroase urcări în atac pe parcursul jocului cu Astra. A excelat la capitolul posesie și a dus scorul la 3-1 pentru CFR, în minutul 70. Fotbalistul portughez a profitat de o scăpare din marcaj a lui Săpunaru și l-a învins pe Silviu Lung jr.

IONUȚ LARIE - 5

Apărătorul central de 29 ani a avut o prestație mulțumitoare în partida cu giurgiuvenii. A reușit să-l blocheze în numeroase rânduri pe vârful Daniel Niculae. Cu toate astea, a greșit la faza golului din minutul 9, a lui Daniel Niculae. Fotbalistul constănțean l-a scăpat din marcaj pe fostul atacant al lui Auxerre.

ANDREI MUREȘAN - 6

Fundașul adus de la Sheriff Tiraspol s-a remarcat printr-un joc foarte bun de pase, dar și prin agresivitatea de pe teren. În minutul 71, a încasat un cartonaș galben.

ANDREI PETELEU - 6

Jucătorul adus de la Petrolul Ploiești a văzut un galben în minutul 2 al confruntării. Acesta l-a faultat pe albanezul Vangjeli în apropierea tușei. L-a blocat în numeroase rânduri pe mijlocașul dreapta al oaspeților, Alexandru Ioniță. A susținut linia atac prin pase și centrări precise.

DAVIDE PETRUCCI - 8

"Decarul" CFR-ului a fost unul dintre cei mai proeminenți jucători din victoria cu Astra. Primul semnal de alarmă l-a dat în minutul 42, printr-un șut de la 30 metri. Italianul a încercat goalkeeperii cu astfel de execuții și în etapele precedente. În minutul 77 a spart gheața și a marcat primul gol din acest sezon. La faza respectivă a contribuit și Alexandru Păun. În minutul 93, Petrucci a realizat dubla din penalty.

FELIPE NASCIMENTO - 6

Mijlocașul portughez a comis o eroare care putea influența negativ rezultatul meciului. În minutul 67, fotbalistul de 21 ani l-a faultat pe Florin Lovin, iar centralul Rusandu a dictat penalty. Totuși, Mihai Mincă a reușit să apere lovitura de la 11 metri bătută de Săpunaru. Per ansamblu, Nascimento a avut o evoluție mulțumitoare în meciul cu campioana en-titre.

ANTONIO JAKOLIS - 7

Croatul de 24 ani a contribuit la faza golului egalizator, din minutul 12. Jakolis a reușit să-l lobeze pe Silviu Lung, dar același goalkeeper l-a faultat în momentul respectiv. Centralul Rusandu l-a sancționat pe portarul Astrei cu cartonaș galben și a indicat punctul cu var. În minutul 57, i-a oferit o centrare în careu lui Cristian Lopez, dar acesta a tras peste buturile adverse. Mijlocașul central a creat și faza golului 2 al CFR-ului. În minutul 63 a fost faultat în careu de Oros, iar spaniolul Lopez a reușit să transforme penalty-ul dictat ulterior.

JUAN CARLOS RUIZ - 5

Mijlocașul ofensiv al "feroviarilor" a avut o primă șansă de a înscrie în minutul 16. Spaniolul a executat o lovitură liberă de la 25 metri, dar balonul a fost respins de portarul advers. Nu a avut o prestație la fel de bună ca în partidele precedente, dar este un jucător care poate să creeze ocazii de gol. A fost scos în minutul 59, fiind înlocuit cu Cristi Bud.

ALEXANDRU PĂUN - 5

Internaționul de tineret a avut o evoluție destul de modestă în derby-ul de dumincă. Nu a reușit să-și creeze ocazii notabile de gol. A contribuit, însă, la faza golului de 4-1 a lui Petrucci, din minutul 77. Este un fotbalist destul de tânăr și care poate crește în valoare pe termen lung.

CRISTIAN LOPEZ - 8

Vârful de 27 ani a fost omul meciului pentru clujeni în disputa cu Astra. A reușit să întoarcă scorul de pe tabelă la 2-1, după două penalty-uri transformate în minutele 12 și 63. În etapa trecută, a adus un punct CFR-ului după un gol înscris cu Pandurii pe final. Cu 4 reușite adunate până acum, Cristian Lopez este golgheterul "feroviarilor" din această stagiune. A avut alte două oportunități de a marca în minutele 5, respectiv 57.

CRISTI BUD - 6

Atacantul român a avut o prestație destul de bună în meciul cu formația lui Șumudică. Fotbalistul de 31 ani a intrat pe teren în minutul 59, în locul mijlocașului Juan Carlos Ruiz. Miriuță a trecut la 4-4-2 prin introducerea sa, forțând victoria. Nu a marcat, dar a excelat la capitolul agresivitate și pase. În minutul 66, a încasat un galben după o tragere de tricou la japonezul Takayuki. În minutele 80 și 86, şi-a trecut în cont două mari ocazii de gol, însă ambele șuturi au fost apărate de Silviu Lung jr.

CORNEL ENE - 6

Fundașul de 23 ani a bifat primul său meci în tricoul "vișiniu" din această ediție de campionat. Acesta l-a înlocuit pe atacantul Cristian Lopez în minutul 75, cu scopul conservării rezultatului de pe tabelă.

BRYAN NOUVIER - 6

Mijlocașul francez a intrat pe teren în minutul 80, în locul croatului Jakolis. Nu și-a creat ocazii notabile de gol.

Comenteaza