ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în partida cu Craiova

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale Cupei Ligii, după ce au trecut peste CSU Craiova la loviturile de departajare, scor 3-2. Penalty-urile "vișiniilor" au fost transformate de Cristian Lopez, Davide Petrucci și Filipe Nascimento, respectiv de Zlatinski și Nuno Rocha la oaspeți. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a celor 14 jucători utilizați de Miriuță.

MIHAI MINCĂ - 6

Goalkeeperul de 32 ani își continuă evoluțiile bune din poarta CFR-ului. În doar trei zile a apărat de două ori buturile formației clujene în fața a doi adversari de calibru, Dinamo și CSU Craiova. Nu a primit niciun gol. În timpul partidei cu oltenii, Mincă a avut trei intervenții salvatoare în minutele 8, 11 și 74. Acesta a devenit prima opțiune a CFR-ului pentru postul de portar după eșecurile cu Astra, din Supercupă (0-1) și Botoșani, din campionat (1-3). În jocurile respective, poarta a fost apărată de Traian Marc.

MARIO CAMORA - 5

Căpitanul clujenilor este unul dintre cei mai constanți jucători ai lui Miriuță. Își face datoria cu brio în aripa stângă a apărării, dar contribuie și la construirea acțiunilor ofensive. Fundașul portughez l-a marcat cu succes pe mijlocașul dreapta al Craiovei, Alexandru Băluță. Acesta a reușit să se apropie o singură dată periculos de poarta lui Mihai Mincă. Mario Camora a avut și o șansă de a înscrie, în minutul 66. El a încasat un cartonaș galben în minutul 67. Va lipsi din confruntarea următoare, cu Pandurii, din pricina unei întinderi la gleznă.

RĂZVAN HORJ - 5

Fundașul central de 20 ani a bifat toate minutele în confruntarea cu CSU Craiova. Este pentru prima dată când joacă integralist de când a venit la CFR. În meciurile cu Chiajna și Botoșani, a intrat pe teren din postura de jucător de rezervă. A reușit să oprească numeroase faze de atac ale mijlocașului ofensiv, Gustavo. În primul minut a încasat un cartonaș după un fault comis asupra fotbalistului brazilian. Joacă din ce în ce mai bine, de la un meci la altul.

IONUȚ LARIE - 5

Fostul fotbalist de la Viitorul Constanța a fost un adevărat scut în fața vârfului de atac de la Craiova, Nuno Rocha. Acesta din urmă a fost golgheterul Oltenilor în sezonul trecut, cu 8 reușite, iar în actuala stagiune a punctat de două ori. În disputa de la Cluj, nu a reușit să pună în pericol poarta lui Mincă datorită bunei colaborări dintre Ionuț Larie și Răzvan Horj.

ANDREI PETELEU - 4

Fundașul dreapta de 23 ani și-a făcut oficial debutul la CFR odată cu meciul împotriva Craiovei din Cupa Ligii. El a fost adus de la Petrolul Ploiești în această vară. Nu a întâmpinat multe dificultăți în fața adversarului direct, mijlocașul din linia stângă a ofensivei craiovene, Măzărache. Acesta a avut o singură situație periculoasă de gol, la o reluare cu capul pe lângă poarta lui Mincă din minutul 47. Evoluția sa a fost mulțumitoare raportat la numărul redus de ocazii pe care le-au avut oltenii.

BRYAN NOUVIER - 4

Mijlocașul francez nu a avut o prestație foarte spectaculoasă. S-a remarcat, însă, printr-un joc agresiv și prin pase precise, adresate mai ales atacantului Cristi Bud. A fost scos de pe teren în minutul 57, fiind înlocuit cu Tiago Lopes.

FILIPE NASCIMENTO - 4

Mijlocașul central adus de la Academica Viseu a bifat primul meci din actuala stagiune pentru CFR. Chiar dacă a lipsit din primul "11" pentru o perioadă îndelungată, fotbalistul portughez a avut joi o prestație destul de bună. La loviturile de departajare a fost decisiv. A transformat ultimul penalty, ducând scorul la 3-2 și ajutându-și echipa să se califice în sferturile Cupei Ligii.

DAVIDE PETRUCCI - 6

"Decarul" CFR-ului a fost unul din cei mai buni jucători de pe teren în confruntarea cu formația lui Gigi Mulțescu. Atacantul italian a avut nu mai puțin de 4 ocazii de gol, în minutele 15, 41, 97 și 101. Șuturile amenințătoare de la 30 metri amintesc fanilor "vișinii" de fostul internațional, Gabi Mureșan. Mijlocașul aflat în prezent la ASA Târgu Mureș a marcat câteva goluri din astfel de poziții pe când juca la CFR. Petrucci a avut și un penalty ratat, în minutul 45. Cu toate acestea, s-a revanșat la loviturile de departajare.

ANTONIO JAKOLIS - 4

Jucătorul croat a evoluat până în minutul 75, când a fost înlocuit cu Alexandru Neagu. A avut o șansă de a înscrie în minutul 26. Nu a avut o prestație foarte strălucită, comparativ cu disputele precedente. În minutul 72, a încasat un cartonaș galben.

CRISTI BUD - 5

Vârful de 31 ani a revenit în lotul "feroviarilor" după absența din partida cu Dinamo. În minutele 44 și 57 a avut două mari oportunități de a înscrie. Prima rămâne și cea mai importantă. Bud a reușit să-l lobeze pe goalkeeperul Calancea, dar balonul s-a oprit în bară. La loviturile de departajare, a ratat un "11" metri.

SERGIU NEGRUȚ - 5

Cel mai vechi jucător din formația "vișiniilor" a avut o ocazie de a înscrie în minutul 19. Ar fi putut decide chiar soarta meciului după reușita din minutul 50. Negruț a scăpat singur cu portarul Calancea și a introdus balonul în poartă. Reușita sa a fost anulată, însă, pe motiv de offside. A fost schimbat cu spaniolul Cristian Lopez, în minutul 51. Încă este un fotbalist destul de tânăr și poate reprezenta oricând o alternativă în atacul CFR-ului.

CRISTIAN LOPEZ - 4

Atacantul de 27 ani a intrat pe teren în minutul 51, în locul lui Negruț. Nu a reușit să se ridice la nivelul din partidele precedente, când a avut mai multe oportunități de a înscrie. În actuala stagiune, a marcat un singur gol în campionat, cu Chiajna. La loviturile de departajare, a egalat situația de pe tabelă cu o "scăriță". A încasat și un cartonaș galben, în minutul 95.

TIAGO LOPES - 4

Fundașul de 27 ani l-a înlocuit pe Bryan Nouvier în minutul 57. Lopes joacă, de obicei, pe postul de fundaș dreapta. Cu CSU Craiova, a fost folosit de Miriuță ca mijlocaș stânga pentru a-l dubla pe căpitanul Mario Camora. Apărătorul din linia stângă a suferit o întindere la gleznă pe parcursul jocului. Evoluția sa a fost destul de bună. Jucătorul portughez s-a remarcat prin pase și centrări precise. A ratat un penalty la loviturile de departajare.

ALEXANDRU NEAGU - 4

Mijlocașul adus de la Academica Clinceni a bifat a doua prezență în tricoul CFR-ului. El a fost introdus pe gazon în minutul 83, în locul croatului Antonio Jakolis. În doar 11 minute, a reușit să se facă remarcat printr-o lovitură liberă executată puțin peste poarta lui Nicolai Calancea. În minutul 114, a încasat un galben din pricina unui fault comis asupra lui Bogdan Vătăjelu. Chiar dacă nu a jucat mult, crește de la o zi la alta. Este un fotbalist promițător pentru linia de mijloc a CFR-ului.

Comenteaza