ANALIZA OM CU OM. Cum au evoluat "feroviarii" în meciul cu Steaua

ANALIZA OM CU OM. Cum au evoluat
CFR Cluj s-a impus, joi seara, cu 2-1, pe terenul Stelei, în cea de-a noua etapă a campionatului intern. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluţiei celor 14 jucători utilizaţi de Vasile Miriuţă.

MIHAI MINCĂ - 7

Mihai Mincă rămâne opţiunea numărul unu a lui Miriuţă pentru postul de goalkeeper. Cu el în poartă, CFR nu a pierdut niciun meci în actuala stagiune. În partida cu Steaua, portarul de 32 ani a încasat un gol (`21), dar a avut şi două intervenţii salvatoare (`4, `28). În ediţia curentă, Mincă a strâns şapte meciuri şi a primit doar patru goluri.

TIAGO LOPES - 4

Fundaşul de 28 ani se află într-o scădere de formă, comparativ cu rundele precedente. În minutul 21, apărătorul din banda dreaptă a greşit la faza golului egalizator. La faza respectivă, Lopes l-a scăpat din marcaj pe Florin Tănase. Cu 30 minute înainte de finalul jocului, fotbalistul portughez şi-a lasat echipa în inferioritate numerică după un fault la Adi Popa (`76). El mai văzuse un galben şi în minutul 56.

IONUŢ LARIE - 6

Larie a fost integralist pentru "feroviari" în toate meciurile din acest campionat. Prestaţia din "derby-ul" cu Steaua a fost destul de bună. În minutul 21, fundaşul de 30 ani l-a învins pe Golubovic la un duel aerian şi a încercat să recentreze mingea la Tiago Lopes. Acesta din urmă nu a reuşit să prindă balonul, iar greşeala sa a fost speculată de Florin Tănase.

RĂZVAN HORJ - 6

Fotbalistul de 20 ani a bifat toate minutele confrunătrii de pe Arena Naţională. El a jucat integralist şi cu Voluntari, în etapa trecută. Tânărul fundaş creşte de la un meci la altul, iar evoluţia din partida cu Steaua a fost una satisfăcătoare. În actuala ediţie a Ligii 1, Horj a strâns şase apariţii în tricoul "vişiniu".

ANDREI PETELEU - 6

Peteleu a devenit titular incontestabil pe postul de fundaş stânga, după accidentarea lui Mario Camora. Evoluţiile sale de până acum au fost destul de bune. Fundaşul de 24 a adunat şase apariţii de când a venit la CFR Cluj, în cinci dintre ele fiind integralist.

LAURENŢIU RUS - 5

Rus este unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai lui Miriuţă în ceea ce priveşte "derby-urile" cu Steaua. În perioada 2009-2014, mijlocaşul de 31 ani a evoluat pentru marea rivală a "roş-albaştrilor", Dinamo. Evoluţia din meciul de joi a fost bună. În minutul 18, Rus şi-a încercat norocul cu un şut de la 25 metri. Mingea a trecut, însă, puţin pe lângă poarta adversă.

TOMISLAV SORSA - 7

Mijlocaşul croat a contribuit la faza golului de 2-1 (`63), când i-a pasat decisiv lui Cristi Bud. În debutul reprizei secunde (`52), Sorsa a avut şi o şansă de gol. Fotbalistul de 27 ani a scăpat singur cu Niţă, dar acesta a reuşit să-i închidă unghiul. Prestaţia sa, per total, a fost bună. A ieşit de pe teren în minutul 88, fiind înlocuit cu Andrei Tînc.

FILIPE NASCIMENTO - 6

Fotbalistul de 22 ani se află într-o creştere de formă, faţă de alte meciuri. În minutul 19, Nascimento l-a încercat pe Niţă cu un şut de la 16 metri, dar portarul Stelei a reuşit să prindă balonul. În minutul 88, acelaşi jucător a reuşit să scoată de pe linia porţii o minge trimisă cu capul de Gabi Enache.

BRYAN NOUVIER - 7

Jucătorul francez a construit faza de la care a pornit primul gol al "feroviarilor" din meciul cu Steaua. În minutul 12, Nouvier l-a găsit liber în careu pe Cristi Bud, iar atacantul de 31 ani l-a învins fără probleme pe goalkeeperul advers. De-a lungul partidei, a fost un bun coordonator pe faza de atac.

JUAN CARLOS RUIZ - 6

În meciul cu liderul din campionat, Ruiz a fost al doilea vârf din echipa clujenilor, alături de Cristi Bud. Fotbalistul spaniol joacă, de obicei, pe postul de mijlocaş. Cu toate acestea, s-a descurcat destul de bine şi în această zonă şi a colaborat cu Nouvier la faza deschiderii scorului (`12). A ieşit de pe teren în minutul 76, fiind schimbat cu Cornel Ene.

CRISTI BUD - 8

Atacantul de 31 ani a fost omul meciului în "derby-ul" cu Steaua. În minutul 12, Bud a fructificat o pasă primită în careu de la Bryan Nouvier. Tot el a înscris şi golul victoriei (`63), la un assist venit de la Tomislav Sorsa. Cifrele din ultimele două etape sunt foarte bune, Cristi Bud marcând 5 goluri în mai puţin de o săptămână. Până acum, a înscris de şase ori şi este golgheterul clujenilor din acest sezon. A ieşit de pe teren în minutul 70, fiind schimbat cu Omrani.

BILLEL OMRANI - 6

Atacantul franco-algerian a marcat un gol etapa trecută, la debutul în echipa lui Miriuţă. În partida cu Steaua, Omrani (23 ani) nu a mai reuşit să se evidenţieze. Este, însă, un jucător tânăr şi de mare perspectivă. Acesta a evoluat între 2011 şi 2016 la Olympique Marseille.

CORNEL ENE - 5

Fundaşul de 23 ani a intrat pe teren în minutul 74, în locul atacantului Juan Carlos Ruiz. Scopul introducerii sale a fost conservarea rezultatului, CFR Cluj având în acel moment scorul de 2-1. Evoluţia sa, per ansamblu, a fost bună.

ANDREI TÎNC - fără notă

Fundaşul de 31 ani l-a înlocuit pe mijlocaşul Tomislav Sorsa, în minutul 88. Miriuţă la introdus pe gazon pentru a suplimenta absenţa lui Tiago Lopes, jucător eliminat în minutul 76. Înaintea meciului cu Steaua, Tînc a fost în lotul "feroviarilor" doar de două ori. În prima etapă, fotbalistul român mai bifase două minute cu Concordia Chiajna.

Comenteaza